DS kritikuje ministra Vujovića

Demokratska stranka kritikuje ministra finansija Dušana Vujovića zbog navodne izjave kojom je, kako tvrde, poručio svima kojima se ne sviđa zakon o platama u javnom sektoru da mogu da traže novu zemlju.

Tu izjavu, o kojoj danas pišu pojedini mediji, prema nezvaničnim izvorima sa sednice Socijalno-ekonomskog saveta, DS u saopštenju vrednuje jednako bahatom kao izjavu ministra Bratislava Gašića o novinarkama koje lako kleknu i tvrdi da ona na najbolji način pokazuje osionost, bahatost i nesposobnost aktuelne vlade da reši bilo koji problem u javnom sektoru.

DS ocenjuje da vlast "problem javnog sektora rešava tamo gde ga nema, u zdravstvu i prosveti, a ne tamo gde taj problem nastaje - u javnim preduzećima u koje stranačke aktiviste zapošljavaju direktori vlasnici firmi na Devičanskim ostrvima".

Na taj način, vlast prosvetnim i zdravstvenim radnicima poručuje, ocenjuje DS, da je jedini način da žive dostojanstveno da odu iz zemlje.

DS navodi da će se naprednjaci neprijatno iznenaditi kada na izborima saznaju da oni koji žele da dostojanstveno žive od svog rada ne moraju da nađu novu državu, već da "mogu samo da izaberu drugu vladu".

Mediji treba da objave ceo iskaz Lidije Udovički

U novom saopštenju, Demokratska stranka zatražila je od medija da objave celo svedočenje Lidije Udovički, jer bi se, tvrde, videlo da jeste bila reketirana.

"Iz njenog svedočenje se nedvosmisleno vidi da ona jeste bila reketirana i da ni u jednom trenutku ni ona, ali i niko drugi, nisu tvrdili da je to radio gospodin premijerov kum lično, nego su to drugi radili za njega", navodi DS u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da se ispostavilo da Udovički nikad nije razgovarala sa Nikolom Petrovićem, da jeste sa nekim drugim ljudima, ali i da je niko nije reketirao, niti tražio novac.

On je taj slučaj naveo u prilog oceni da u izbore ulazi u uslovima veoma prljave kampanje protiv njega i SNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се