Predstavljen program Levice Srbije

Lider Levice Srbije i nekadašnji potpredsednik DS-a Borislav Stefanović izjavio je da je za nastup na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima neophodno da se opozicija okupi oko programa i ideja, a ne oko lidera.

Na predstavljanju programa nove stranke Levica Srbije, pod nazivom "Srbija posle Vučića", Stefanović je dodao da će narednih dana pozvati na razgovore sve stranke koje nisu desnica.

On je kazao da je ta stranka otvorena za razgovore sa "svima koji nisu desnica" i da bi trebalo da je njen program prihvatljiv svim strankama centra i leve orijentacije. Kako je najavio, na listi stranaka koje će pozvati na razgovore o nastupu na izborima je pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića, ali i svi sindikati, udruženja, pojedinci i partije.

"Smatramo da je neophodno okupiti se oko programa i ideja, a ne oko lidera. Smatramo da svaki lider danas u Srbiji suštinski želi samo da napravi što bolju poziciju za sebe. Sva opoziciona okupljanja koja smo videli ovih dana, nažalost nisu uspela, zbog toga što se ne okupljaju oko politike i programa, već oko lidera", kazao je Stefanović.

Dodao je da se Srpska napredna stranka, za koju je ocenio da je "najštetočinskija i najgora vlast u istoriji Srbije", može pobediti samo drugačijom i boljom politikom.
Kako je naveo, građanima Srbije je "potrebna" nova politika kakvu nudi Levica Srbije, koja je detaljna, konkretna i realna.

"Temelj je politika, ponuda i program, a ne lideri. U tom smislu mi smo otvoreni za razgovor sa svima koji nisu desnica i pozvaćemo ih sledeće nedelje da se pojave na sastanku. Otvorićemo naša vrata svima, osim desnici. Za Levicu Srbije su prihvatljivi oni partneri koji ne žele da se bave cenzusom, već oni koji žele da se bave programom i boljim životom za građane Srbije", kazao je Stefanović.

On je kazao da Levica Srbije okuplja mlade ljude "od integriteta, časti i od znanja" i da je svako od članova tog pokreta "je čisto ime u svojoj sredini".

"Mnoge javne ličnosti podržale su Levicu Srbije, ali ne žele da izađu pred kamere. To pokazuje u kakvoj Srbiji živimo. Ja vas molim da takve stvari ostavimo po strani. Ovo nije Grand produkcija. Ovo je partija. Mi nudimo novu politiku", kazao je Stefanović.

Stefanović je kazao da na predstojećim izborima treba "okrnjiti autoritarni režim i poguban ekonomsko-socijalno model Srpske napredne stranke, burazersko-kumovskog tržišta, nekompetentnosti, javašluka i kriminala".

Upitan da prokomentariše potencijal takozvanog novog DOS-a, koji čine Liberalno demokratska partija, Socijaldemokratska stranka i Demokratska stranka, Stefanović je kazao da njihova osnovna ideja da spoje nespojivo.

"Smatramo da oni koji su se razdvojili i opraštali, ne vidim zašto bi se opet spojili. Kako mogu da izađu građanima pred oči?", kazao je Stefanović i dodao da ne razume spajanje oko toga da su opozicione stranke protiv Vučića.

Stefanović je kazao da je "apsolutno, uvek i na svakom mestu" spreman da potpiše dokument koji bi garantovao da nakon izbora neće ulaziti u koaliciju sa SNS-om.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво