Pajtić: PES da podrži uslove za fer izbore

Predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da će od Partije evropskih socijalista (PES) zatražiti da se za Srbiju obezbede uslovi koji će joj omogućiti da i dalje napreduje u procesu evropskih integracija.

Pajtić je na sednici Predsedništva PES u Briselu rekao da je neophodno da se stvori kontekst u kome će nezavisne institucije moći da rade bez političkih pritisaka, a nevladine organizacijem bez nasilja da utiču na društvene procese.

Lider DS-a je takođe ukazao na potrebu da se obezbede uslovi za fer i poštene izbore, u kojima će mediji biti zaštićeni i biti im omugućeno da na objektivan i nesmetan način rade.

Kako se navodi u saopštenju DS-a, Pajtić je na sednici Predsedništva PES rekao i da je potreban "kontekst u kojem će i političke organizacije imati jednaka prava".

"Srbija je kandidat za članstvo u EU i nije samo pravo već i obaveza evropskih institucija da daju podršku procesu integracije Srbije, tako što će onemogućiti da samo jedna politička organizacija ili samo jedan čovek kroz nasilje i pritiske, zloupotrebu institucija, monopolišu politički sistem i medije i sve ustanove u zemlji", zaključio je Pajtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво