Nikolić: Presuda Ivanoviću podseća na seču knezova

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je osuđujuća presuda lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću za ratne zločine doneta da bi se opravdalo njegovo sklanjanje sa političke scene na Kosovu i Metohiji i da bi se onemogućio da predvodi Srbe u Pokrajini.

U pisanoj izjavi predsednika Srbije navodi se da je reč o pokušaju da se Srbi obezglave.

"To je pokušaj da se Srbi politički obezglave, a način na koji je to urađeno podseća na seču knezova 4. februara 1804. godine, u kojoj su turske dahije pobile većinu istaknutih Srba, kako bi sprečile borbu za slobodu i pravdu", navodi Tomislav Nikolić.

Ističe da nikakva presuda ne može da legalizuje proterivanje Srba, koje bi dovelo do toga da se legalizuje otimanje dela teritorije Srbije i srpskih vekovnih ognjišta.

"Oliver Ivanović nije kriv. Ili je kriv samo zato što je Srbin", ocenio je Nikolić.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović juče je osuđen na devet godina zatvora u Osnovnom sudu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici zbog ratnog zločina nad Albancima 1999. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво