Jovanović: Zajednički nastup, a ne beskrajne rasprave

Predsednik Liberalno demokratska partije Čedomir Jovanović kaže da je neophodno da se postigne dogovor sa Demokratskom strankom o zajedničkom nastupu partija proevropske orijantacije na vanrednim parlamentarnim izborima.

Čedomir Jvanović je u pisanoj izjavi medijima rekao da se nada da će se narednih dana doći do rešenja koja će u najvećoj meri odgovoriti na potrebe građana i, kako kaže, najefikasnije omogućiti potpuno ostvarenje ciljeva evropske, moderne Srbije.

Jovanović smatra da opozicione proevropske stranke duguju društvu ozbiljan pristup dogovoru o nastupu na izborima koji će oblikovati budućnost Srbije u narednih nekoliko godina, konstatujući da na jučerašnjem sastanku, nažalost, taj dogovor nije u potpunosti postugnut.

Suština pregovora je, kako kaže, formulisanje i politike i načina saradnje opozicije, kako bi se uspostavila jaka i odgovorna alternativa vlasti koja do sada nije, niti će biti sposobna da ponudi odgovore na probleme koji od Srbije prave društvo određeno neuspesima i konfliktima.

"Zato smatram da su, umesto beskrajnih rasprava, naše stranke dužne da se momentalno i najefikasnije bore protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Zbog toga je neophodno da u danima pred nama postignemo dogovor sa DS-om o načinu izlaska na izbore, koji bismo potom, kao naš zajednički predlog, predstavili svim učesnicima jučerašnjeg razgovora", kaže Jovanović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво