Читај ми!

Vasin: Formiraćemo demokratski blok za Vojvodinu

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin rekao je da će ta stranka u Vojvodini, zajedno sa velikim brojem nevladinih organizacija, nacionalnih zajednica i stranaka, formirati demokratski blok koji će se zalagati za vrednosti Vojvodine.

Miroslav Vasin kaže da je neophodno formiranje saveza sa kojim će DS izaći na izbore "protiv onih političkih opcija koje su u Skupštini Vojvodine glasale za ukidanje njenih nadležnosti, ukidanje Elektrovojvodine, koje su podržale Zakon o poljoprivrednom zemljištu i koje su glasale protiv toga da pripadnici nacionalnih zajednica i njihova deca mogu da polažu prijemne ispite na fakultetima na svojim maternjim jezicima".

"Sigurni smo da će predstojeći Pokrajinski izbori biti izbori za ovakvu ili onakvu Vojvodinu, za Vojvodinu kakvu je mi vidimo ili za Vojvodinu kakvu je vidi Srpska napredna stranka", rekao je Vasin u prostorijama subotičkog odbora DS-a predstavljajući izborni program "Novi dnevni red za Srbiju".

Vasin je dodao da će se protiv "takve Vojvodine boriti i protiv takve Vojvodine kakvu je oni vide pokušaće da okupe sve demokratske opcije koje deluju na teritoriji pokrajine".

Demokratska stranka je inicijator sastanka koji će biti održan 19. januara u Beogradu, a na kojem će se razgovarati o načinima zajedničke saradnje sa budućim strankama i nevladinim organizacijama.

Inicijativu su do sada prihvatili Socijaldemokratska stranka i Liberalno-demokratska partija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво