Pajtić: Oko 20 stranaka na sastanku opozicije u utorak

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je oko 20 stranaka pozvano na dogovor o zajedničkom opozicionom bloku u utorak, 19. januara i da nijedna od tih stranaka nije odbila poziv.

"Koliko znamo, doći će svi. Pozitivna vest je da su LDP i SDS prihvatili tu vrstu inicijative i mi ćemo sa zadovoljstvom biti domaćini u utorak", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da je jedini uslov za stranke da neće ući u koaliciju sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem ni pre ni posle izbora.

"Toliko se zlo nadvilo nad Srbijom da punog srca, sa čistim namerama i praznog papira ulazimo u razgovore, sa najboljom voljom da se dogovorimo kako da smenimo Aleksandra Vučića i taj režim", dodao je lider DS-a.

Naveo je da je DS svesna da sa oko 11 odsto ne može sama da pobedi Vučića.

"Nemamo ništa protiv Aleksandra Vučića kao čoveka. Nek je on živ i zdrav, ali ne treba da vodi državu, jer očito to ne ume i uveo je jedan princip koji je neprihvatljiv, a to je koncentracija vlasti u jednim rukama. Da su to najbolje ruke na svetu, to je potpuno neprihvatljivo i zato moramo da menjamo i ekonomski i politički sistem u Srbiji", rekao je Pajtić.

Upitan da li je uslov za opoziciju da on bude kandidat za premijera, Pajtić je odgovorio da to nije bitno, jer prvobitna ideja mora biti da pobede na izborima i smene Vučićev režim.

DS je pozvala sve stranke koje ne žele da sarađuju sa Vučićem i koje su proevropski orijentisane, kao i programski slične sa DS-om da zajedno nastupaju na narednim izborima, ali da potpišu da neće sarađivati sa SNS nakon izbora.

Dragan Šutanovac je ranije rekao da poziva premijera Vučića da spreči nasilje u Srbiji koje se širi kao "metastaza karcinoma", jer će se tako dobiti uređeno društvo u kome će na izborima u aprilu moći da se "smeni loša vlast koja ništa ne čini za građane".

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво