Odgovor Stanislave Pak hrvatskom ministru odbrane

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u poslednjem ratu na prostoru Jugoslavije učestvovao kao građanin i u to vreme je pripadao opoziciji, izjavila je savetnica predsednika za medije Stanislava Pak.

Pak je, u odgovoru odlazećem hrvatskom ministru odbrane Anti Kotromanoviću, poručila da Nikolić tada ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će on trajati.

Kotromanović je, naime, juče rekao da su "Vučić, Nikolić i Dačić bili prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije".

"Ako toliko žele da se bave prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodela nad decom i starima, nerasvetljene slučajeve nestalih", navela je Pak za Večernje novosti.

Pak je podsetila da je Nikolić izjavio da Srbija neće ulagati novac da bi napadala Hrvatsku.

"Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kad su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijalnim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata", rekla je savetnica predsednika.

Politika državnog vrha Srbije usmerena je na saradnju i stabilnost u regionu, rekla je Pak i dodala da niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačega egzekuciju.

"Nije jasno šta je svrha provokativnih izjava pojedinih političara u Hrvatskoj? Zašto se konstantno bave prošlošću i korišćenjem zamene teza, pa od žrtve prave agresora", zapitala je Stanislava Pak.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво