"Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja"

Premijer Aleksandar Vučić je posle kratke polemike s novinarkom RTS-a rekao: "Ja se obraćam kako želim, vi me kritikujte kako vam volja." Novinarka mu je zamerila što politički svrstava novinare, a on je uzvratio da mu osporava ono što je svima očigledno i što i RTS uzima sebi za pravo, svrstavajući pojedine medije, poput Pinka i Informera, na "drugu stranu".

Naime, novinarka RTS-a (Milica Jevtić, prim. red.) je premijeru, nakon što je u dijalogu sa novinarkom Radio-televizije Vojvodine pomenuo "ovi vaši", rekla da ne bi trebalo da "etiketira kolege novinare" dok rade svoj posao.

"Nemojte se ljutiti, ali ja sam taj koji će da se obraća kako želi, a vi me kritikujte kako vam volja", poručio joj je premijer.

Vučić je novinarki rekao i da mu dozvoli da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno i da ne odgovara umesto njega, što, kako je primetio, RTS uvek čini.

Na opasku može li to da dokaže, Vučić je rekao da neće da dokazuje ništa, već da samo pruža odgovore.

"Ni vi nemate dokaze, osim što ste hteli još jednom da pokažete i da se zna na koji način se ponašate prema Vladi", rekao je Vučić.

A kad je reč o etiketiranju, primetio je da RTS to često čini, umesto da radi svoj posao.

"To što se tiče vašeg etiketiranja na RTS-u, nije vam prvi put. Vi stalno na vašoj televiziji svrstavate Informer i Pink, a meni ne date da radim nešto što je očigledno svima, a to je da je jasno ko koga u političkom smislu podržava", naveo je Vučić i poručio:

"Samo vi radite svoj posao, nemam ništa protiv toga, na svako pitanje ću vam odgovoriti, ali nemojte vi da odgovarate u moje ime. Samo nemojte da mi oduzimate to pravo, vaša koleginica je postavila pitanje i ja sam odgovorio", rekao je Vučić i dodao da nikoga nije uvredio, niti je izgovorio kakvu ružnu reč.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво