DSS i Dveri zajedno na izbore

Demokratska stranka Srbije i Dveri potpisali su u Beogradu sporazum o zajedničkim političkim aktivnostima i učešću na izborima.

Sporazum su potpisali lideri dve stranke, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović.

Predsednica DSS-a ocenila je da su Srbiji potrebne promene i da je ključ za njihovo sprovođenje raspisivanje parlamentarnih izbora.

"Sporazum se odnosi na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore, a istovremeno počinjemo borbu za raspisivanje parlamentarnih izbora, jer su oni ključ promena. Želimo kadrovske promene, ali suština je da dođe do promene politike u Srbiji", rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, s obzirom na to da je oko 50 odsto građana protiv ulaska Srbije u EU i NATO, cilj saradnje DSS-a i Dveri nije prelazak cenzusa već "pobeda i potpuna promena politike".

Sanda Rašković Ivić je dodala da se DSS i Dveri zauzimaju za bliske odnose Srbije i Rusije i da "ono što je Izrael za SAD, Srbija bude za Rusiju".

Govoreći o saradnji sa drugim partijama, predsednica DSS-a rekla je da će patriotski blok, okupljen oko njene stranke i Dveri, prihvatiti sve koji se slažu sa tačkama iz Božićnog proglasa i kojima je "Srbija na srcu".

Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da su porodična, ekonomska i socijalna politika tri stuba na kojima počiva saradnja te stranke i DSS-a.

Obradović je ocenio da građani više neće morati da biraju između SNS-a i DS-a, između kojih, kako je naveo, nema razlike, kao i da će patriotski blok predstavljati veliko iznenađenje na svim nivoima izbora.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво