Jusufspahić: Turska nije sama odlučila da obori ruski avion

Muftija Muhamed Jusufspahić, novoimenovani ambasador Beograda u Saudijskoj Arabiji, misli da Turska nije sama odlučila da obori ruski borbeni avion iznad Sirije.

"Mislim da nije. Turska je članica NATO-a. Ne znam odakle stižu ta naređenja. Stvari su logične, stvari će se menjati kada se bilo ko sa obe strane prvi seti Boga", rekao je Jusufspahić za beogradsku redakciju Sputnjika.

Jusufspahić, inače, kaže i da je muslimanima u Srbiji veoma bitno da odnosi Turske i Rusije budu što bolji.

"Treba učiniti sve da se Bog ne izda, da se taj odnos izmiri. Mi smo za to zainteresovani, to sam kazao (turskom premijeru Ahmetu) Davutogluu, a ovo što je on sutradan rekao Nikoliću, ide ka našim željama. Znači da smo počeli da krčimo tunel", rekao je Jusufspahić.

Prema njegovim rečima, druga važna stvar koju ne smeju da zaborave ni jedni ni drugi, u Rusiji živi 20 miliona muslimana, to ne smeju da zaborave ni hrišćani, a posebno muslimani, gde god da žive.

"Ono što je Putin rekao, da sa 20 miliona muslimana on može da bude, ne posmatrač u Organizaciji islamske konferencije, već član, u pravu je. U pitanju je 20 miliona ljudi, neke zemlje imaju po četiri-pet, ovo je šest puta više. To što je Putin rekao jeste istina i na tom tragu treba ostati", rekao je muftija Jusufspahić.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво