SNS traži izjašnjavanje Skupštine

Srpska napredna stranke zatražiće sutra sazivanje hitne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se razmotrila situacija u državi i regionu posle odluke Crne Gore i Makedonije da priznaju nezavisnost Kosova.

Funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za novinare da je "Vlada Srbije morala da uradi neuporedivo bolji posao i dipomatskim putem spreči takav antisrpski čin dve vlade u okruženju".

Prema njegovim rečima, SNS će predložiti mere koje ne smeju da ugroze stanovništvo ni u Srbiji ni u Crnoj Gori.

"Te mere moraju da pogode samo predstavnike režima u Crnoj Gori i Makedoniji. Zato je nemoguće govoriti o prekidu komunikacije, jer bismo time samo učinili lošu uslugu našem narodu", kazao je on.

Vučić je najavio da će SNS zahtevati i da se u srpskom parlamentu raspravlja o finansijskoj situaciji i da će predložiti ekonomske mere kojima će Srbija "olakšati svoju poziciju".

Čelnik SNS-a kaže da je ogromna navala za učlanjivanje u tu stranku, tako da već sada ima 60 hiljada članova, kao i da je cilj da stranka bude toliko jaka da na izborima pobedi Demokratsku stranku.

Na ponovljenim lokalnim izborima u četiri opštine u Srbiji, SNS izlazi samostalno kao Grupa građana "Napred Srbijo - Tomislav Nikolić", najavio je Vučić, uz uverenje da će i kao grupa građana osvojiti drugo mesto na tim izborima.

Vučić napominje da se "nastavljaju napadi na aktiviste i prostorije SNS-a širom Srbije", ali da naprednjaci žele da se razlikuju od onih koji to čine i neće ulaziti u sukobe.

Potpredsednik Udruženja privredni preporod Srbije Miodrag Nikolić Feman rekao je da je 70 odsto članstva tog udruženja na Predsedništvu odlučilo da pristupi SNS-u.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи