Gojković: Lokalni i pokrajinski izbori istog dana

Datum se ne zna, ali lokalni i pokrajinski izbori biće istog dana, najavila je za RTS predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković smatra da bi bilo neodgovorno da se lokalni i pokrajinski izbori održe u različitim terminima.

"Bilo bi zaista neozbiljno i neodgovorno prema građanima Srbije kada bi to učinili u različitim terminima, tako da ću pažljivo osluškivati kada će biti raspisani pokrajinski izbori jer Srbija mora da ima izbore u isto vreme radi ekonomičnosti i efikasnosti", rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a predsednica Skupštine Srbije.

Govoreći o radu Skupštine u protekloj godini, Gojkovićeva smatra da je najvažnije to što su se poslanici pokazali kao dobri partneri Vladi Srbije u sprovođenju reformi.

Što se tiče zamerki opozicije na hitnost postupka usvajanja zakona, Gojkovićeva tvrdi da vlada pribegava hitnom postupku samo kada je to nužno potrebno, a da je, kada su pitanju suštinski zakoni, hitnog postupka bilo veoma malo.

Na pitanje da prokomentariše kritike opozicije zbog izostanka sednice poslednjeg četvrtka u mesecu na kojoj predstavnici vlade odgovaraju na pitanja, Maja Gojković podseća da 2010. i 2011. godine tadašnji premijer nije došao nijednom na takvu sednicu.

"Predsednik vlade je inicirao letos u vanrednom zasedanju da se obavezno utvrdi jedan dan mimo poslovnika na kome će on sa Vladom doći. Vrlo rado dolazi i odgovara na pitanja", kaže Gojkovićeva.

Napominje da će se o tome razgovarati ako se bude menjao poslovnik i dodaje da promena poslovnika zavisi od administrativnog odbora.

Predsednica Skupštine kaže da su poslanici slobodni 1. i 2. januara i da ih onda očekuju set zakona iz Ministarstva unutrašnjih poslova, zakon o sportu, zakoni koji se tiču lokalne samouprave, boračkih i socijalnih pitanja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво