Održana "Šetnja za Vojvodinu"

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub organizovali su u Novom Sadu "Šetnju za Vojvodinu", sa koje je poručeno da bi Vojvodina trebalo da bude republika. Šetnja je protekla bez incidenta.

Učesnici "Šetnje za Vojvodinu" su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri Vojvođanskog kluba, prenosi Tanjug.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina reši pitanje Vojvodine.

"Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima", rekla je Kostić.

Istakla je da je Vojvođanski klub (VK) protiv nasilja na ulicama i da želi da mirnim putem ostvari svoje ciljeve.

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK. Dodaje da Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

"Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili", rekao je Odžić.

Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastave umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do inicidenata.

Sat vremena nakon početka šetnje, u Dunavskoj ulici kod spomenika Jaši Tomiću, okupilo se nekoliko mladih ljudi sa srpskim zastavama i majicama na kojima je pisalo "Srbija". Oni su za Tanjug rekli da je taj skup organizovala "Inicijativa za zdravu Srbiju".

"Cilj našeg okupljanja je da separatističkim snagama pokažemo da je Srbija jedinstvena i da nikakve šetnje, ni lažna obećanja, ni priče neće uspeti da je podele", rekao je Miodrag Milikić iz "Inicijative za zdravu Srbiju".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво