Читај ми!

"Pajtić nije izneo dokaze, tvrdi da Kirbi laže"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da lider DS-a Bojan Pajtić nije izneo nijedan dokaz da je prisluškivan, a nije ni objasnio zašto tvrdi da američki ambasador Majkl Kirbi laže.

"Najavili su za danas neke dokaze, a nismo ih čuli. Jedino što smo čuli jeste da mene prisluškuje MUP, a ne BIA", primetio je premijer i dodao da zna da je svojevremeno on bio prisluškivan, javlja Tanjug.

Vučić je, nakon obraćanja na zatvaranju 5. Beogradskog bezbednosnog foruma, rekao da je ustanovljeno da iz DS-a nisu dali nijedan dokaz svojih tvrdnji o prislušškivanju, da je jasno da su sami napravili aferu, te da su optužili američkog ambasadora Kirbija za laž.

Premijer je dodao da svi znaju kakav bi bio odgovor 99 odsto građana na pitanje da li veruju Pajtiću ili Kirbiju, a da on lično veruje američkom ambasadoru.

Vučić je istakao da je Kirbi pošten čovek, da to ne kaže zato ššto je reč o američkom ambasadoru već zato ššto to zna iz ličnog iskustva.

Upitan da li je prijavio da je prisluškivan, Vučić je odgovorio pitanjem: "A šta da prijavim?"

"Da prijavljujem policiji? Tada nisam znao, a posle sam video da je tako... Šta hoćete, da se svetim svojoj državi?", zapitao je Vučić.

Premijer je, navodeći da lično smatra da je to bilo protivpravno, novinarima objasnio da su njega prisluškivali tako što bi pratili nekoga drugog za koga su znali da s njim može da obavi telefonski razgovor, pa onda, kada im se on "pojavi" – stave i njega (Vučića) na mere.

"Oni to uvežu tako što kažu da je, recimo, Vlada Đukanović ekstremista i onda sud, zbog borbe protiv ekstremizma, da nalog da se prisluškuje Vlada Đukanović. Onda ukače da ja jednom u sedam dana razgovaram sa Đukanovićem i onda je to razlog da i mene prikače na mere. Tako se jedna od operacija zvala po nazivu jedne biljke čudnovate. I tako sam deset puta kačen za razne druge ljude, po kojima je sud davao naloge", rekao je Vučić.

Primetio je da je, budući da je bio prisluškivan, jasno i izvesno da nikada ništa nije ukrao, jer bi, da jeste, sigurno završio u zatvoru.

"Da li je to bilo protivpravno, ja mislim da jeste, oni misle da nije, pa šta da radim. Kao što vidite, ništa nisam ukrao, da su našli da jesam, završio bih iza rešetaka, a pošto nisam, baš me briga šta su radili", rekao je Vučić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво