Читај ми!

Nova stranka: Vučić želi da kupi još dve godine mandata

Nova stranka ocenila je da premijer Srbije Aleksandar Vučić raspisivanjem prevremenih izbora želi da "kupi" još dve godine mandata, pošto, kako ta stranka tvrdi, navodi vlasti o ekonomskom napretku Srbije "imaju vrlo ograničen rok trajanja".

"Srbija će ove godine imati izuzetno veliki budžetski deficit od 3,5 odsto BDP-a, što je manje od istorijskog deficita od 6,7 odsto koji je ova vlada napravila u 2014. godini, ali je smanjenje isključivo posledica umanjenja plata i penzija i nerealizovanih javnih investicija, ocenjuju u Novoj stranci, prenosi Tanjug.

Javni dug iznosi 73 odsto BDP-a, a rast BDP-a koji pominje premijer je obmana jer za poređenje uzima 2014. godinu kada smo imali pad od 1,8 odsto", navedeno je u saopštenju Nove stranke.

Ocenjeno je i da "u Srbiji ništa nije reformisano, jer se i dalje subvencije i zaposlenja dele po partijskom ključu, kriminal u javnim nabavkama nikada nije bio veći, a egzistencijalni strah je dostigao istorijske razmere".

Nova stranka optužila je premijera Vučića da se "ponaša kao kabadahija koji novac troši za finansiranje svoje partijske vojske, dok građanima Srbije ukida jedan obrok dnevno".

"Ovakvo ponašanje će nam na naplatu doći 2016. godine i zato priča o prevremenim izborima i nekom mizernom povećanju plata i penzija. U svrhu disciplinovanja biračkog tela je i najava otpuštanja nastavnika, medicinskog osoblja i državnih činovnika, dok desetine hiljada stranačkih podobnika zaposlenih po javnim preduzećima niko ne spominje", ističe se u saopštenju Nove stranke.

Nova stranka dodala je da se iz krize ne može izaći bez poreske reforme kojom će se poresko opterećenje prebaciti sa rada na potrošnju i bez pokretanja investicionog ciklusa putem javnih investicija u infrastrukturu.

"Srbija nema više vremena i resursa da ide u propast u koju je vodi naprednjačka vladavina. Zato će Nova stranka učiniti sve da u slučaju prevremenih republičkih izbora, scenarija već viđenog 2000. godine, Vučić završi sa istim rezultatima kao što je i Milošević", navela je Nova stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво