Читај ми!

Han: Očigledni pozitivni procesi na Zapadnom Balkanu

Konferencija o Zapadnom Balkanu u Beču potvrdila je da u tom regionu ima puno pozitivnih prcesa, te da je očigledan viši nivo saradnje među državama, koje su odlučne da bilateralne konflikte rešavaju u okviru tog procesa, rekao je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han.

Johanes Han je u izjavi za Tanjug rekao da su države Zapadnog Balkana uspostavile dobre odnose i da održavaju zajedničke sednice vlada.

Izražavajući zadovoljstvo bečkim samitom, Han je rekao da se takvi skupovi pripremaju dugo unapred i da su prilika da se jednom godišnje, na najvišem nivou, napravi pregled onoga što je postignuto.

"Ove godine smo puno postigli, kako po sadržaju, tako i u atmosferi", istakao je Han.

U skladu s tim, u zaključcima Samita podvučena je, prema njegovim rečima, evropska perspektiva svih država regiona.

Han je ukazao na značaj činjenice kao što je na primer to što je na samitu postignut dogovor o konkretnim infrastrukturnim projektima i transportu.

"Reč je o investicionom paketu u iznosu od 600 miliona evra za ovu godinu", podsetio je evrokomesar.

U Beču je juče održan samit o Zapadnom Balkanu, kao nastavak Berlinskog procesa, koji je pre godinu dana inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel, a na kojem su učestvovali premijeri, ministri inostranih poslova i privrede zemalja regiona, austrijski kancelar Verner Fajman i njegova nemačka koleginica, kao i visoki predstavnici EU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи