Читај ми!

Antić: Privrednom saradnjom do boljih odnosa u regionu

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić uveren je da će jačanje saradnje privrednih komora u regionu Zapadnog Balkana doprineti poboljšanju ukupnih odnosa tih zemalja i kvaliteta života njihovih građana.

"Verujem da čitav niz aktivnosti u vezi sa saradnjom u regionu Zapadnog Balkana, pre svega izuzetno dobra saradnja naših privrednih komora, otvara vrata da se odnosi u regionu poprave, pre svega u ekonomskoj sferi", rekao je ministar Tanjugu.

Ekonomska sfera bi, dodao je Antić, trebalo bi da bude ključni podsticaj da se ukupni odnosi u regionu poprave, a to bi se odrazilo na kvalitet života građana zemalja Zapadnog Balkana.

Antić je, posle radnog doručka sa ministrima ekonomija Zapadnog Balkana, predsednicima komora i velikih kompanija u Beču, istakao da su se učesnici tog sastanka saglasili da je ragionalna saradnja važna i za kapital, koji želi da uđe na trržište koje dobro sarađuje i ima sličan zakonodavni okvir.

"Saglasili smo se da odnosi moraju biti partnerski i da je prošlo vreme kada će zemlje Zapadnog Balkana povlačiti isključivo kreditne linije, a zapadne kompanije raditi poslove. Jednostavno moramo tražiti nove finasijske modele, partnerske odnose i raditi projekte koji su od zajedničkog interesa", zaključio je ministar.

Radnom doručku prisustvovao je i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво