SPO: Organizovanjem vojne parade Hrvatska sramoti Evropu

Srpski pokret obnove smatra da organizovanjem vojne parade povodom akcije "Oluja" Hrvatska sramoti ne samo današnju Evropu, nego i sve veliko i čovečno u svojoj istoriji i kulturi.

Dok Evropska unija proslavlja 9. maj, dan sloma nacizma, Hrvatska vojnom paradom proslavlja nacistički progon iz Hrvatske više od 200.000 i ubistvo skoro 2.000 svojih građana srpske nacionalnosti, ističe SPO u saopštenju, prenosi Tanjug.

"Ovako slaveći svoje 'oslobođenje' od Srba, Hrvatska sramoti ne samo današnju Evropu, nego i sve veliko i čovečno u svojoj istoriji i kulturi", dodaje se u saopštenju SPO.

Navodi se i da je Srbin jedan od autora hrvatske himne, koja će se intonirati u slavu velikog zločina i pogrona nad Srbima. Iz ove stranke ukazuju da će na drugoj strani, u Srbiji, žrtve hrvatske "Oluje" tugovati.

U SPO ocenjuju da će sukrivci za njihovu tragediju, oni koji su odbili međunarodni Plan Z-4, koji je Srpskoj Krajini garantovao federalni status u državi Hrvatskoj, "ridati najglasnije i liti krokodilske suze, jer krokodil, najpre, proguta svoju žrtvu, a onda plače za njom".

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 05. avg 2015, 16:39) - Страхиња Ч. [neregistrovani]

Масакар.

Хрватски масакар који уништио хиљаде и хиљаде живота. Само ненормалан народ се дичи тим, нека вам иде на част!

(utorak, 04. avg 2015, 22:54) - Саша Митровић [neregistrovani]

Зашто ?

Требамо се запитати где су корени мржње према Србима? Зашто су прошли некажњено за Јасеновац, Јадовно, Градишку и Бог зна колико знаних и незнаних јама широм Хрватске и Херцеговине. Зашто се једном Слободану Јовановићу судило у одсуству и то без икаквог разлога, а није Павелићу за кога су постојали огромни разлози ? Зашто Срби и дан данас воле Броза ? Када би одговорили на ова питања лако би смо дошли до одговора због чега се поновило геноцид над Србима у Хрватској...