Читај ми!

Vučić pozvao članove Predsedništva BiH u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je zvanični poziv predsedavajućem i članovima Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsedništva BiH naveo da ih poziva "polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje", prenosi Tanjug.

Premijer Srbije je ranije danas rekao da smatra da je vreme da se prevaziđe težak događaj iz Potočara i da će zato uputiti poziv članovima Predsedništva BiH da dođu u Srbiju.

"Želim i uložiću ogromnu energiju da nastavimo da radimo i sarađujemo i da strasti iz prošlosti ostavljamo po strani", rekao je Vučić novinarima posle obraćanja na skupu o saradnji između Srbije i Italije.

Dodao je da ništa nije važnije od razgovora, jer su mir i stabilnost u regionu preduslov za bolju ekonomiju i životni standard.

"Vidim da polako ali sigurno razum pobeđuje na svim stranama i ljudi razumeju šta su greške svakog od nas", rekao je Vučić.

Upitan šta je bila greška člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, Vučić je rekao da ga je upravo Izetbegović pozvao da dođe u Srebrenicu i garantovao mu bezbednost, a da se nije ni rukovao sa njim.

"Ne govorim o krivično-pravnim posledicama, već o ljudskim gestovima. Ovo prvo me ne zanima, jer je to posao nadležnih organa BiH", dodao je premijer Srbije.

Na pitanje da li očekuje efikasnu istragu, Vučić je naveo da se kao predsednik Vlade tome nada, a da kao čovek nije siguran. Poručio je i da takva situacija ne bi mogla da se dogodi nijednom gostu u Srbiji.

"Da se onako nešto desilo mom gostu, ja bih se zaleteo da ga branim", rekao je Vučić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво