Читај ми!

Makalister za otvaranje poglavlja u ovoj godini

Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Makalister poručio je da se zalaže za otvaranje prvih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU još u ovoj godini.

Makalister je za Noje osnabriker cajtung rekao da je Srbija u proteklim godinama napravila znatan napredak i naglasio da, pre svega "privredne i finansijsko-političke reforme vlade na čelu sa premijerom Aleksandrom Vucićem zaslužuju priznanje".

Takođe je rekao da vlada u Beogradu, istovremeno, mora još mnogo da učini u borbi protiv korupcije, modernizaciji državne uprave, privatizaciji velikih državnih firmi, nezavisnosti sudstva i slobodi medija, prenosi Tanjug.

Govoreći o azilantima, Mekalister je podsetio da je Berlin "posle mnogo političkih pritisaka" početkom novembra konačno zemljama sigurnog porekla proglasilo Srbiju, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu.

Ističući da bi to trebalo da važi i za Albaniju i Kosovo, Makalister je naveo da bi, takođe, to moglo dovesti do smanjenja broja azilanata.

Naveo je da je ekonomska situacija tražilaca azila veoma teška, ali da se, pošto nema dokaza za njihov politički progon, u Nemačkoj odbija više od 99 odsto njihovih zahteva za azil.

Makalister je rekao da zahtevi za azil građana sa Balkana u Nemačkoj moraju da budu brže obrađeni i izjavio da, kada postoje pravosnažne odbijenice, azilanti moraju biti vraćeni u zemlje porekla.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво