Читај ми!

Jovanović: Nismo stvorili zemlju dostojnu Đinđićeve žrtve

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je, nakon što je položio cveće i upalio sveću u dvorištu Vlade Srbije, na mestu gde je pre 12 godina ubijen premijer Zoran Đinđić, ocenio da je društvo u Srbiji i dalje talac podela.

Jovanović je rekao da "još nismo stvorili zemlju koja bi bila dostojna Zoranove žrtve i naših zajedničkih ideala", prenosi Tanjug.

"Ali, to nam ne može umanjiti obavezu, niti nas osloboditi posla koji i dalje želimo da radimo", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je istakao da dvanaest godina posle Đinđićeve pogibije, Srbija i dalje radi na ostvarenju njegovih ciljeva.

"Taoci smo glupih podela, energiju koja nam je na izmaku trošimo na besmislene ratove, i još uvek kao društvo nemamo one sposobnosti niti osobine, koje su bile karakteristične za Zorana", rekao je Jovanović.

Dodao je da je Đinđić uvek išao napred, događajima u susret i donosio odluke hrabro, bez oklevanja, iskreno priznavao kada je grešio i bio je spreman da to kaže svakome otvoreno.

"Do poslednjeg sekunda života ostao je veran svom idealu moderne i evropske Srbije. To nije Srbija vlasti i opozicije, nije Srbija nijedne stranke", rekao je Jovanović novinarima.

Posle obraćanja novinarima, Jovanović je na čelu povorke u kojoj su bili članovi LDP-a i građani, krenuo ka Aleji velikana na beogradskom Novom groblju, gde je Đinđić sahranjen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво