Читај ми!

SPO brani svog funkcionera od napada DS-a

Novosadski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) odbacio je optužbe Demokratske stranke na račun funkcionera SPO Vladimira Jelića i ocenio da se demokrate služe "lažima i izmišljotinama".

U odgovoru se navodi da čelnici DS neće moći da objasne istražnim organima kako je u vreme dok su vodili Zavod za izgradnju Novog Sada, preduzeću "Borovica transport" uplaćeno 607 miliona dinara avansa iako nisu bili ispunjeni uslovi iz ugovora, prenosi Beta.

"Dobro su znali da "Borovica transport" nije obezbedio garanciju za dobro izvršenje posla u vrednosti od 10 odsto i za celokupan iznos predviđenih radova, od banke koja je navedena u ugovoru, nego od sasvim druge banke", naveo je SPO.

Dodaje se da je od uplaćenog iznosa "Borovica transport" tada izvršio i opravdao samo 145 miliona dinara. 

SPO je naveo i da je DS skrivao datum isteka garancije AIK banke, koji je bio 15. jula 2012. godine, od tadašnjeg direktora Zavoda za izgradnju grada Vladimira Jelića i izvršnog direktora Zorana Bojovića, koji su stupili na dužnost 3. jula te godine.

"Pljačku koja je izvršena godinu dana ranije trebalo je legalizovati. Zato ni na primopredaji dužnosti direktora, a ni kasnije, niko od službenika bivšeg direktora nije učinio ništa da se naplati garancija i zaštiti interes grada", navodi se u saopštenju SPO.

Dodaje se da tu garanciju nije pokrenula ni uhapšena činovnica Dragana Živković, kao i da je ona "naprasno zaboravila ili po nečijem nalogu namerno prećutala obavezu" čime je budžet Novog Sada oštetila za milione evra.

"Borba protiv korupcije i kriminala, koju je započeo premijer Vučić, ne može biti zaustavljena, niti sprečena žalopojkama DS-a. Došlo je vreme da se za pljačku odgovara i sa tim se DS mora pomiriti", naveo je SPO.

DS je danas uputila otvoreno pismo Vučiću u kojem je navela da su uhapšeni Borislav Novaković i drugi nevini.

Demokrate su navele da je Novaković uhapšen u petak zbog štete od 462 miliona dinara koja je načinjena devet meseci posle njegovog odlaska iz Zavoda za izgradnju grada, i to u mandatu Vladimira Jelića, "desne ruka gradonačelnika Novog Sada", funkcionera SPO.

Saopštenjem se oglasio i novosadski odbor SNS koji je, posle tvrdnji DS i SPO, ocenio da političke stranke "nisu ni pozvane ni kvalifikovane da se bave temama ko treba a ko ne treba da bude uhapšen u Srbiji, jer to je posao istražnih organa".

SNS je, ipak, pitao demokrate da li se sećaju "u čijem mandatu je Vladimir Jelić bio direktor Zavoda za izgradnju grada i za vreme čijeg mandata nije puštena sporna bankarska garancija".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво