Читај ми!

Premijer: Srbiji niko ne može da naređuje

Aleksandar Vučić rekao da Srbiji niko ne može da naređuje i govori kome će kada i kako uvoditi sankcije i ponovio da će građani Srbije živeti bolje u narednih nekoliko godina.

Vučić je rekao da Srbija hoće u Evropsku uniju, ali da tradicionalno ima dobre odnose sa Ruskom Federacijom, te da zbog krize u Ukrajini, toj zemlji neće uvoditi sankcije, prenosi Tanjug.

"Srbiji niko ne naređuje kako će da se ponaša. Srbija se ponaša u skladu sa interesima naroda", poručio je pristalicama i simpatizerima Jedinstvene Srbije na izbornoj skupštini te stranke u beogradskom "Sava" centru i dodao da on samo građanima polaže račune.

Govoreći o reformama, premijer je rekao da za njih ova Vlada ima podršku iz celog sveta, poručivši da strani stručnjaci prognoziraju da će Srbija biti među državama sa najveći rastom u Evropi u 2017 godini.

"Mislim da ćemo mi to ostvariti i pre tog roka", rekao je Vučić.

Premijer je poručio da ma koliko danas teško izgledaju reforme da će građani videti kako Srbija može da bude bolje mesto za život kroz godinu, dve ili tri.

"A onda ćemo praviti nove planove kako da Srbija bude zdravija", dodao je premijer.

Vučić se zahvalio lideru JS-a Draganu Markoviću Palmi, lideru socijalista Ivici Dačiću i lideru PUPS-a Milanu Krkobabiću jer u razgovorima o teškim reformama nisu rekli da će to većina Srbije teško da prihvati.

"Znali smo da je to jedini lek za Srbiju. Znali smo - prvi put pravimo plan i program i prvi put znamo šta nam je činiti i imamo punu odgovornost.

I ne zaboravite, prvi put ne lažemo i ne obmanjujemo narod i imamo podršku celog sveta za naše mere, plan i program", zaključio je Vučić.

Dačić: Hrvatska ne može da deli lekcije Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija nije uticala na uslove po kojima će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti pušten iz pritvora Haškog tribunala i da Hrvatska po tom pitanju ne može da deli lekcije Srbiji, prenosi Beta

"Vlada Srbije je u smislu saosećanja i ljudskih prava dala garancije Šešelju. Kada je reč o politici Vojislav Šešelj nije nikakav faktor da bi naša vlada morala da zauzima stav o njemu", rekao je Dačić na izbornoj skupštini JS-a.

Ministar je pozvao političare u Hrvatskoj da zajedno sa srpskim liderima smiruju tenzije, a ne da ih podstiču.

"Ne mogu da nam dele lekcije zemlje koje ne mogu da očuvaju deset ćiriličnih tabli (u Vukovaru)", istakao je Dačić.

Dačić je ocenio da danas u Srbiji niko ne veruje u Šešeljevu politiku i da je to politika prošlosti. Ponovo je stav da je sud u Hagu, politički sud koji treba ukinuti.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво