Читај ми!

Neprijavljena kamera u "Kraun plazi" snimala zvuk

Brigadni general Petar Cvetković kaže da je neprijavljena kamera u hotelu "Kraun plaza" snmimala i sliku i zvuk. U tom hotelu premijer Aleksandar Vučić trebalo je da održi sastanak.

Neprijavljena kamera koju smo pronašli u beogradskom hotelu "Kraun plaza", u prostoriji u kojoj je premijer Aleksandar Vučić trebalo da održi sastanak, snimala je i zvuk, izjavio je zastupnik direktora Vojno bezbednosne agencije (VBA), brigadni general Petar Cvektović.

"Osoblje hotela nam nije prijavilo da u toj prostoriji postoji kamera. Mi smo je pronašli prilikom kontradiverzionog i protivprislušnog pregleda", rekao je Cvetković za Politiku, prenosi Tanjug.

"Naknadno nam je rečeno da je navodno namenjena konobarima da bi znali kada da gostima unesu piće, ali su naša pitanja zbog čega je onda slika prenošena u centralnu komandnu sobu njihovog obezbeđenja, a ne kod konobara, kao i zbog čega kamera snima i zvuk a ne samo sliku, ostala bez adekvatnog odgovora", rekao je Cvetković.

Naveo je da su prikupljeni podaci o ovom slučaju dostavljeni Ministarstvu pravde i da su naredni koraci u ovom slučaju na pravosuđu.

General Cvetković je rekao da je bezbednost predsednika Vlade Srbije u ingerenciji VBA u kontraobaveštajnom i opštebezbednosnom smislu.

"VBA čini velike napore da se adekvatno proceni ugroženost štićene ličnosti. To podrazumeva predviđanje i prevenciju incidentnih situacija, koje mogu da se dogode, bez obzira na detaljno planiranje zaštite", naveo je Cvetković.

"Kada je reč o 'sukobu' pripadnika Žandarmerije i pripadnika jedinice Vojne policije 'Kobre', taj slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i o tome će se više znati po okončanju sudskog postupka", rekao je zastupnik direktora VBA.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво