Читај ми!

Gašić: Vraća se poverenje građana u Vojsku

Vraća se poverenje građana u Vojsku Srbije, ali i ponos, poručuje ministar odbrane Bratislav Gašić. Čestitao je učesnicima vojne parade na uspešnoj izvedbi istakavši da je cena njene organizacije bila "mnogo manja nego cena nekih drugih manifestacija u prošlosti". Gašić je ocenio i da je sporazum potpisan sa Rusijom od izuzetnog značaja.

Potpisan sporazum sa Rusijom o vojnotehničkoj saradnji predstavlja osnov za svaku narednu saradnju sa Moskvom, rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Srbija kao samostalna država do sada nije imala ugovor sa Rusijom, istakao je Gašić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dodaje da je taj sporazum osnov kako bi se dalje krenulo u pregovore oko opreme. "Ovo je krovni ugovor za početak bilo kakvih daljih razgovora", rekao je ministar.

I do sada je postojala intenzivna vojna saradnja, međutim, ona će sada biti proširena na vojnoobrazovnu, vojnomedicinsku i vojnotehničku saradnju, ističe Gašić. Ukazuje da je jako važno razviti namensku industriju i da se ona "vrati na mesto koje joj pripada".

Govoreći o vojnoj paradi "Korak pobednika" koja je juče održana, Gašić je rekao da je veoma zadovoljan i čestitao je svim vojnicima i svim ostalima koji su učestvovali u organizaciji parade.

Gašić je rekao da je u periodu od 2000. do 2012. vojska smanjivana, prodavala je svoja sredstva. Da se nastavilo tim tempom, VS bi od nekada velike vojske 2016. postala samo civilna zaštita, ocenio je ministar.

"Od 2012. imamo polako rast, vraća se i poverenje građana, ponos u te ljude", kaže Gašić, koji je pohvalio rad Vojske u sve tri misije – očuvanje bezbednosti, multinacionalne mirovne operacije i pomoć građanima.

Kaže da nije najvažnije koliko je parada koštala, dodajući da je cena njene organizacije bila "mnogo manja nego cena nekih drugih manifestacija u prošlosti".

Gašić je ponovio stav Vlade Srbije da je Beograd posvećen evropskom putu i podsetio da Srbija i na Istoku i na Zapadu želi sa svima da sarađuje. Interes građana je na prvom mestu, ističe Gašić.

Komentar Brisela da je primio k znanju posetu Vladimira Putina Beogradu, ali i da ceni to što je nedvosmisleno rečeno da Srbija ostaje na evropskom putu, predstavlja odgovor onima koji "stalno žele da pokažu da, ako Putin dođe, nećete moći da razgovarate sa EU", zaključio je Gašić.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво