Podrška formiranju Bezbednosnih snaga Severa

Predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije daju punu podršku Vladi i predsedniku Srbije u zahtevu da na prostoru severa Kosova budu formirane Bezbednosne snage Severa.

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije saopštili su da daju punu podršku Vladi i predsedniku Srbije u zahtevu da na prostoru severa Kosova budu formirane Bezbednosne snage Severa, koje bi odlikavale etnički sastav stanovništva na tom području.

"Mi politički predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije dajemo punu podršku Vladi Republike Srbije i Predsedniku Republike Srbije u zahtevu da se na prostoru severa Kosova i Metohije formiraju Bezbednosne snage Severa, poput onih čiju najavu planira Priština, a koje po briselskom sporazumu ne smeju biti prisutne na severu Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

"Etnički sastav Bebednosnih snaga Severa bi odslikavao etnički sastav stanovništva na severu, a njihovo postojanje bi bilo garant bezbednosti i sigurnosti. Na čelu tih snaga bi bio pripadnik srpskog naroda, koji bi bio biran od strane Zajednice srpskih opština".

Potpisinici ovog saopštenja su članovi Upravljačkog tima Zajednice srpskih opština, Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga, gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, predsednici Skupština tih opština, kao i njihova Privremena veća.

broj komentara 0 pošalji komentar