Važan ekonomski sporazum Srbije i Malte

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić tokom svoje posete Malti dobio podršku tamošnjih zvaničnika o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Tokom posete potpisan Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je u La Valeti da je ključna tema njegovih današnjih razgovora sa malteškim zvaničnicima bila pristupanje Srbije Evropskoj uniji i da u tom strateškom cilju Beograd ima punu podršku Malte.

"Punu podršku imamo i u procesu vizne liberalizacije. Malta je članica EU, svaki glas ima svoju težinu, a konsenzus je neophodan da bi se donosile odluke", podsetio je Jeremić.

Ministar je naglasio i da "prvi put u istoriji jedan ministar spoljnih poslova Srbije dolazi u zvaničnu posetu Malti".

"Sa ovom zemljom imamo dugu tradiciju dobrih odnosa, ali takve su bile istorijske okolnosti da sada prvi put jedan ministar dolazi u La Valetu", rekao je Jeremić.

Ministar je rekao da su teme razgovora bili i bilateralni odnosi i da je potpisan važan ekonomski sporazum, koji će omogućiti dublje ekonomsko povezivanje Srbije i Malte. Jeremić je objasnio da je reč je o Sporazumu o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Pre Srbije sporazumi su potpisani i sa Francuskom, Grčkom, Irskom, Italijom, Jordanom, Libanom, Libijom, Crnom Gorom, Švajcarskom, SAD i Katarom.

Jeremić je najavio da će uskoro na Maltu doći jedna grupa srpskih privrednika, a s druge strane grupa malteških privrednika će posetiti Srbiju, s idejom da se poboljša i unapredi ekonomska saradnja.

Šef srpske diploamtije rekao je i da će se sastati sa grupom Srba koji žive na Malti, predstavnicima jedne od najvećih etničkih zajednica u toj mediteranskoj državi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво