Kancelarija za KiM: Pobeda politike Srbije

Građanska inicijativa "Srpska" pobedila u devet opština sa većinskim srpskim stanovništvom, što znači pobedu politike Srbije na Kosmetu, saopštila Kancelarija za KiM. Kancelarija osudila i nasilje tokom jučerašnjih izbora u Pasjanu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je, prema preliminarnim rezultatima drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu, Građanska inicijativa "Srpska" pobedila u devet opština sa većinskim srpskim stanovništvom, "što znači pobedu politike Srbije na Kosovu i Metohiji i pokazuje da srpski narod u pokrajini veruje svojoj državi".

Ovako ubedljiva pobeda kandidata Građanska inicijativa "Srpska" predstavlja zdravu osnovu za formiranje Zajednice srpskih opština, što će omogućiti da država Srbija na Kosovu i Metohiji zaštiti svoje nacionalne i državne interese, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se izražava zadovoljstvo zbog rezultata koje je postigla "Srpska" i ukazuje da je formiranje Zajednice srpskih opština veliki posao, "koji nam svima zajedno još predstoji".

"Ali, ova pobeda države Srbije na Kosovu i Metohiji svaki sledeći korak čini mnogo lakšim, a svako rešenje koje za cilj ima zaštitu srpskih nacionalnih interesa, potpuno izvesnim", kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo je osudila napad na biračkom mestu u Pasjanu i razbijanje biračkih kutija, navodeći da je jasno da je napad politički motivisan i da je imao za cilj poništavanje pobede kandidata "Srpske" na ovom biračkom mestu.

"Kao i tokom celog izbornog procesa, i ovog puta policija ništa nije učinila da spreči incidente, iako su se njeni pripadnici nalazili ispred biračkog mesta", kaže se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво