Читај ми!

Samo kvorum Đilasa spasava?

Sednica gradske skupštine zakazana za 24. septembar. Dnevni red je krcat. Osam urbanističkih planova, odluke o komunalnim preduzećima, taksi uslugama, produženoj nastavi, imenima ulica. Međutim, postavlja se pitanje hoće li biti kvoruma.

Odbornici Skupštine grada Beograda dobiće poziv za sednicu koju je za 24. septembar zakazao Zoran Alimpić.

Postavlja se pitanje da li će postojeća većina izglasati da prva Zvezdina zvezda dobije ulicu u Beogradu. Da li će prvi socijalista grada dobiti zamenu na idućoj sednici? Dnevni red je krcat - osam urbanističkih planova, odluke o komunalnim preduzećima, taksi uslugama, produženoj nastavi - imenima ulica. Ali, hoće li biti i kvoruma? 

Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić rekao je da je zakazao sednicu bez obzira na političku situaciju i odnose među strankama koji su složeni. Prema njegovim rečima, sednicu je zakazao jer ima dosta tačaka koje treba razmotriti i zato što ističe tri meseca kako nije bilo zasedanja.

"To što je zakazana ne znači da je postignut dogovor i da će se desiti ovo ili ono, ja te informacije u ovom trenutku nemam", naveo je Alimpić.

Predlog za novog predsednika Skupštine, Alimpić nije dobio. Ne isključuje da se to dogodi na samoj sednici. Ukoliko, ipak, dobije zahtev za Đilasovu smenu, demokrate najavljuju mirne proteste.

Zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić rekao je da su izbori jedini trenutak kade se stiče legitimitet.

"Legitimitet se ne stiče naručenim istraživanjima javnog mnjenja i zbog toga ćemo pozvati građanje Beograda da tog dana, ukoliko bude smene Dragana Đilasa u Skupštini grada, ispred gradske skupštine na miran i demokratski način izraze svoje neslaganje sa ovakvim postupkom", kaže Pajtić. 

Vučić je odgovorio pitanjem.

"A što? Zato što ima neka protivzakonita većina ili šta? Nešto se  radi mimo Ustava, mimo zakona? Mimo onoga što je uobičajeno u demokratskim zemljama?", pitao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, mirni protesti su uvek dobri.

"Mirni protesti govore o demokratskom društvu i to je uvek lepo. Ako im bude nedostajalo ljudi, mi možemo i da im pomognemo", naveo je Vučić.

Naprednjaci će odluku o gradu doneti pre 24. septembra. Socijalisti je, nezvanično, još nemaju i zato ne žele da govore o Beogradu. Na tom kursu ćutnje, od ranije je stranka penzionera.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво