Oliver Ivanović promenio ime liste

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović rekao da su bili prinuđeni da promene naziv liste za lokalne izbore na Kosovu u "GI SDP - Oliver Ivanović".

Oliver Ivanović, lider Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda", izjavio je da su bili prinuđeni da promene naziv pod kojim će se pojaviti na lokalnim izborima na Kosovu, novembra 2013. godine.

Zbog upornog insistiranja Centralne izborne komisije Kosova da promeni naziv liste, iako za tako nešto nemaju utemeljenje u zakonima koji regulišu ovu materiju niti u sopstvenim pravilima, Ivanović je u izjavi Tanjugu rekao da će se Građanska inicijativa "Srbija demokratija, pravda" pojaviti na izborima pod nazivom "GI SDP - Oliver Ivanović".

Kako je rekao, na predstojećim lokalnim izborima 3. novembra pod ovim nazivom pojaviće se u Zvečanu, Leposaviću i severnoj Mitrovici.

Ivanović je dodao da će u ovim opštinama njegova Građanska inicijativa imati i kandidate za gradonačelnike i potpune liste za kandidate za odbornike.

Oliver Ivanović je kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) zatražila je od dve srpske liste - Jedinstvene srpske liste "Građanska inicijativa Srbija", koja ima podršku Vlade i predsednika Srbije, i liste Olivera Ivanovića "Srbija, demokratija, pravda" da uoči lokalnih izbora promene ime, to jest da iz imena izbace naziv Srbija.

Jedinstvena srpska lista promenila je naziv u "Građanska inicijativa srpska", što je Centralna izborna komisija Kosova prihvatila.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво