Oliver Ivanović promenio ime liste

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović rekao da su bili prinuđeni da promene naziv liste za lokalne izbore na Kosovu u "GI SDP - Oliver Ivanović".

Oliver Ivanović, lider Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda", izjavio je da su bili prinuđeni da promene naziv pod kojim će se pojaviti na lokalnim izborima na Kosovu, novembra 2013. godine.

Zbog upornog insistiranja Centralne izborne komisije Kosova da promeni naziv liste, iako za tako nešto nemaju utemeljenje u zakonima koji regulišu ovu materiju niti u sopstvenim pravilima, Ivanović je u izjavi Tanjugu rekao da će se Građanska inicijativa "Srbija demokratija, pravda" pojaviti na izborima pod nazivom "GI SDP - Oliver Ivanović".

Kako je rekao, na predstojećim lokalnim izborima 3. novembra pod ovim nazivom pojaviće se u Zvečanu, Leposaviću i severnoj Mitrovici.

Ivanović je dodao da će u ovim opštinama njegova Građanska inicijativa imati i kandidate za gradonačelnike i potpune liste za kandidate za odbornike.

Oliver Ivanović je kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) zatražila je od dve srpske liste - Jedinstvene srpske liste "Građanska inicijativa Srbija", koja ima podršku Vlade i predsednika Srbije, i liste Olivera Ivanovića "Srbija, demokratija, pravda" da uoči lokalnih izbora promene ime, to jest da iz imena izbace naziv Srbija.

Jedinstvena srpska lista promenila je naziv u "Građanska inicijativa srpska", što je Centralna izborna komisija Kosova prihvatila.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. sep 2013, 16:27) - anonymous [neregistrovani]

sramota

sta reci posle svega ovoga,nego sramota i to velika.

(ponedeljak, 16. sep 2013, 14:59) - anonymous [neregistrovani]

cizma

tako je..dok se nasi politicari vrte u krug neko "radi"..za nas ili protiv...vazno je da radi..!!??

(ponedeljak, 16. sep 2013, 14:53) - anonymous [neregistrovani]

cizma

znaci,uspeli su da nam stave obe noge u jednoj cizmi,svaka im cast sta su zacrtali to su i ostvarili.

(ponedeljak, 16. sep 2013, 14:23) - Aca J [neregistrovani]

Nista novo!

Od cega bi se dobro zivelo da nije politikanstva jer tu su sigurna primanja a narod sto gladuje Ivanovicu i mnogim drugima njemu slicnim je to svejedno.

(ponedeljak, 16. sep 2013, 12:35) - anonymous [neregistrovani]

kakva je ovo lakrdija

Pa u nazivu lista ne bi trebalo da stoje imena.Srbije i Kosova,a Srbja to krši.