Читај ми!

Drecun: Naziv liste biće rezultat kompromisa

Očekujem da se postigne kompromisno rešenje za problem naziva srpske liste za lokalne izbore na Kosovu, kaže Milovan Drecun. Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo objašnjava da će naziv liste i dalje upućivati na snažnu povezanost sa Beogradom. Umesto "Srbija" biće "srpska lista" ili nešto slično rekao je Drecun za RTS.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun očekuje da za problem naziva srpske liste za lokalne izbore na Kosovu bude postignuto kompromisno rešenje, tako da u nazivu postoji odrednica koja će upućivati na snažnu povezanost sa Beogradom.

"Umesto 'Srbija' verovatno će biti 'srpska lista' ili tako nešto", rekao je Drecun gostujući na u Juatrnjem programu RTS-a.

Drecun je rekao da je naziv liste trenutno najveći problem, ali da očekuje da će se brzo rešiti jer bi, kako je rekao, bilo loše da izborna komisija na Kosovu odbije srpsku listu.

Priština šalje snažne poruke da će Centralna izborna komisija odbiti da prihvati listu koja ima naziv "Građanska inicijativa Srbija" jer traže da se Srbija ne pominje u nazivu liste, napominje Drecun.

Prema Drecunovim rečima, opštine na severu Kosova nisu ukinute jučerašnjom odlukom Vlade i one nastavljaju da funkcionišu.

Neophodno je jedinstvo u ostvarivanju državne politike i nije prihvatljivo da ima onih koji će aktivno raditi na bojkotu izbora i ugrožavati formiranje zajednice srpskih opština, kaže Drecun.

Tvrdi da niko ne koristi silu niti primorava Srbe da izađu na izbore, ali ističe da niko ne može da zloupotrebljava ovlašćenja Vlade Srbije, budžetska sredstva i svoju funkciju i da ugrožava vladinu politiku.

Drecun je rekao da je od strateškog značaja da vlast u opštinama nakon izbora ima lista koja će biti direktno vezana za zvanični Beograd i koja će uspeti da formira Zajednicu srpskih opština.

"U suprotnom, može da se desi da pojedine srpske stranke na koje Priština ima snažan uticaj uspeju da spreče formiranje zajednice srpskih opština ili da u periodu nakon formiranja podrivaju delovanje Zajednice, tako što će se obesmisliti svaka strategija naše dalje borbe za očuvanje Kosova", rekao je Drecun.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара