Читај ми!

Antić, Ružić, Udovičić i Jovanović ministri

Aleksandar Antić kandidat SPS-a za ministra saobraćaja, a Branko Ružić za ministra bez portfelja, zaduženog za evrointegracije, potvrđeno RTS-u. Vanja Udovičić kandidat za ministra omladine i sporta, Tomislav Jovanović za ministra prosvete, a Aleksandar Vulin predložen za ministra bez portfelja.

Premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić potvrdio je Tanjugu da je u ime SPS-a predložio da ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije bude Branko Ružić, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ministar prosvete dr Tomislav Jovanović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, a zajednički kandidat SNS-a i SPS-a za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić. Među kandidatima za mesto ministra je i direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, koji je predložen na mesto ministra bez portfelja.

Udovičić je rekao da je kandidaturu prihvatio posle razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem.

On nije želeo da govori o prvim potezima koje namerava da povuče, rekavši da za sada ne želi da izlazi sa konkretnim predlozima, jer smatra da prvo treba da se oformi celokupni tim, odnosno celokupna Vlada.

"Još uvek sam samo kandidat. Imam neka opažanja, ideje koje bih želeo da sprovedem, ali o tom, po tom", rekao je Udovičić.

Budući ministar prosvete Tomislav Jovanović profesor je fiziologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu i dugogodišnji prodekan za poslediplomsku nastavu na tom fakultetu.

Ranije je bio upravnik Instituta za medicinsku fiziologiju i prorektor Univerziteta u Prištini.

Rođen je augusta 1951. u Trbunju (Toplica), medicinu je diplomirao 1975. godine, a doktorirao 1983. godine.

Bio je na specijalizacijama iz medicine sporta, balneoklimatologije, hiperbarične medicine, kliničke fiziologije.

Srpska napredna stranka je ranije predložila da na mestu ministra privrede bude Saša Radulović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i odbrane Nebojša Rodić.

Ministri koji ostaju i u rekonstruisanoj Vladi su ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, spoljnih poslova Ivan Mrkić, potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

U rekonstruisanoj Vladi kao ministar zdravlja ostaje Slavica Đukić Dejanović, pravde Nikola Selaković, građevinstva i urbanizma Velimir Ilić i potpredsednik Vlade i ujedno ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

Ministar unutrašnjih poslova ujedno je i premijer Ivica Dačić, a prvi potpredsednik Vlade Srbije i dalje će ostati Aleksandar Vučić.

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavke devet članova Vlade - Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Mlađana Dinkića, Verice Kalanović, Suzane Grubješić, Aleksandra Vučića kao ministra odbrane, Bratislava Petkovića, Gorana Kneževića i Alise Marić.

Sednica na kojoj će se raspravljati o novim kandidatima za ministre počeće sutra u 15 časova, a na dnevnom redu su izbor novih ministara i polaganje zakletve.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво