Читај ми!

SPS još bez imena novih članova Vlade

Predsedništvo SPS-a raspravljalo o personalnim rešenjima u rekonstruisanoj Vladi, ali nisu donete konačne odluke, kaže lider socijalista Ivica Dačić. Imena kandidata za ministre biće poznata u sredu ili četvrtak. Dačić potvrdio da je Ivan Tasovac jedan od kandidata za ministra kulture i informisanja.

16.07 - Nismo definisali imena kandidata za funkcije u vladi, rekao Ivica Dačić, posle sednice Predsedništva SPS-a.

15.55 - Završena sednica Predsedništva SPS-a. Očekuje se obraćanje Ivice Dačića. 

12.42 - Počela sednica Predsedništva SPS-a.

Lider Socijalističke partije Srbije i predsednik Vlade Ivica Dačić kaže da na današnjoj sednici Predsedništva SPS nisu donete konačne odluke o personalnim rešenjima i da će se imena budućih ministara SPS-a znati u sredu ili četvrtak.

Po završetku sednice Predsedništva SPS, Dačić je rekao da će od danas početi razgovore sa kandidatima za buduće ministre, a jedino ime koje je pomenuo je ime direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, koji je jedan od kandidata za ministra kulture i informisanja.

Prema njegovim rečima, SPS će dati i budućeg ministra sporta i omladine, i taj kandidat će, kao i kandidat za ministra kulture, biti, kako je rekao, neko od visokog integriteta i ugleda.

Kako RTS saznaje u SPS-u, najveća dilema je ko će zameniti Milutina Mrkonjića na mestu ministra saobraćaja.

Dačić je naveo da Branko Ružić nije kandidat za ministar sporta tako da se "Zvezdaši ne uzbuđuju".

RTS saznaje i da je funkcioneru SPS-a Branku Ružiću ponuđeno da vodi resor sporta, ali je on to odbio jer ne želi da napusti Partizan.

Predsednik SPS-a je rekao da ga je Predsedništvo stranke ovlastilo da sam završi konsultacije s potencijalnim kandidatima, i da se pre objavljivanja konkretnih imena sačeka na njihov pristanak.

"Ne mogu da kažem da ne znam ko će biti ministar, ali ne bi bilo u redu da o tome govorim pre no što se donese odluka o personalnim rešenjima za sva ministarstva", naveo je Dačić.

Dačić je opoziciji poručio da nije moguće da pre izbora kandidati za ministre skupštinskim odborima predstave svoj plan, što traži LDP.

On je rekao da će najverovatnije u petak biti održana sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o novim ministrima u vladi.

Sednici u sedištu SPS-a na Studentskom trgu prisustvovali su predsednik stranke Ivica Dačić, ministri Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Aleksandar Antić, Dušan Bajatović, Branko Ružić, Petar Škundrić i Zvonimir Stević.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи