Читај ми!

SNS predložio kandidate za ministre

Lazar Krstić, Nebojša Rodić i Igor Mirović kandidati za ministre finansija, odbrane i regionalnog razvoja. Kandidati za ministre privrede i poljoprivrede biće poznati sutra. Resore kulture i sporta SNS će prepustiti drugim strankama.

16.10 - Aleksandar Vučić rekao da će kandidati za ministre privrede i poljoprivrede biti poznati sutra, i istakao da će biti nestranačke ličnosti.

15.40 - Završena sednica Glavnog odbora SNS-a. 

11.44 - Kandidat za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović. Sledi smena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nemaju rezultate, rekao Vučić. 

11.38 - Tražim podršku da Lazar Krstić bude kandidat za ministra finansija. Dvoumimo se, imamo po dva kandidata za ministra poljoprivrede i ministra privrede, kaže Vučić. Svetlana Živanović biće savetnik ministra poljoprivrede. Nebojša Rodić kandidat za ministra odbrane.

11.27 - Tri, možda najvažnija, ministarstva koja pripadaju SNS-u treba da vode nestranački ljudi, ali ne zato što nemamo bolje ljude od ostalih, poručuje lider naprednjaka.

11.22 - Nekoliko moćnih svetskih kompanija će investirati u Srbiji: Boš, Mercedes, velike japanske kompanije Jazaki i Tanaka, a očekujemo investicije iz Kine, Rusije, Emirata, podvukao Vučić.

11.17 - Moramo da reformišemo penzioni sistem kako bi penzioneri živeli bolje, da reformišemo javnu upravu i restruktuiramo javna preduzeća, istakao Vučić.

11.13 - Čekaju nas teška jesen i proleće i dve godine borbe dok se Srbija ne pokrene, uz podizanje radne etike i discipline, rekao Vučić.

11.12 - Počela sednica Glavnog odbora SNS-a.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je na Glavnom odboru dobio saglasnost svojih stranačkih kolega da funkcije ministara obavljaju stručnjaci, a ne članovi partija.  

Vučić je Glavnom odboru SNS-a predložio da ministar finansija bude Lazar Krstić, a ministar odbrane Nebojša Rodić. Kandidati za ministre privrede i poljoprivrede biće poznati sutra. 

Za ministra poljoprivrede, Predsedništvo ima dva kandidata - jedan je bivši zastupnik naše zemlje u Svetskoj organizaciji za hranu, a drugi je profesor Univerziteta u Novom Sadu. Vučić, međutim, nije izgovorio imena kandidata. Svetlana Živanović, naučnica na radu u SAD, biće savetnik ministra poljoprivrede.

Prema Vučićevim rečima, i kada je o ministru privrede reč Predsedništvo se dvoumi između dva nestranačka kandidata. Zamolio je Glavni odbor da ovlasti Predsedništvo da odluku o tome donese pre nego što imena kandidata za ministre budu zvanično predložena Skupštini.

Kandidat za resor regionalnog razvoja i lokalne samouprave je potpredsednik SNS-a Igor Mirović.

"Od Mirovića očekujem da pomogne razvoj lokalnih samouprava i da im pokaže kako i na koji način da bolje iskoriste sredstva iz evropskih fondova", rekao je Vučić.

Lider SNS-a je rekao da nije predložio kandidate za ministre kulture i informisanja i omladine i sporta, jer će to, kako je rekao, biti predmet razmatranja drugih stranaka.

Kako je rekao, sledi smena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nisu dobro radili svoj posao.

Vučić je naglasio da SNS-u ne smeta Ivan Simič na čelu Poreske uprave, ukoliko vodi poresku politiku "ni po babu ni po stričevima".

Aleksandar Vučić je rekao da Srbiji predstoji period u kojem će morati da se povrate kondicija, radna disciplina i radna etika, jer u suprotnom država neće imati šta da traži na svetskom tržištu.

On je najavio da će nekoliko moćnih svetskih komapnija investirati u našoj zemlji, pominjući konkretno "Boš", "Mercedes" i velike japanske firme "Jazaki" i "Tanaka", i dodao da očekuje i investicije iz Kine, Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da je cilj da se i na taj način smanji nezaposlenost do 22 do 23 odsto.

Vučić je, na početku sednice Glavnog odbora SNS poručio da će, kao i do sada, moto te stranke biti modernizacija Srbije, od koje se, uprkos brojnim pritiscima, pokušajima da se taj proces zaustavi i mogućnosti pada rejtinga naprednjaka, ne sme odustati.

"Neću da iko među vama ima iluzije, čeka nas teška jesen i proleće i još dve godine da pokrenemo Srbiju u pravom smeru, jer mi smo država u remontu", rekao je Vučić, ističući da o podršci koju takva politika uživa kod građana svedoči to što dobija snažnije aplauze na stadionu od običnih građana nego na sednicama GO SNS.

Prema njegovim rečima, Srbiji više nije dovoljna samo promena svesti, već je neophodna i promena ponašanja.

"To su stvari koje ćemo verovatno u dramatičnim uslovima morati da menjamo. Kada govorimo o reformama i modernizaciji - moramo da donesemo boljitak Srbiji, ono što svi naši prethodnici nisu uspelu u proteklih 30 godina", poručio je Vučić.

On je najavio reformu penzionog sistema, kako bi penzioneri živeli bolje, kao i reformu javne uprave i javnih preduzeća.

"Zadovoljan sam što smo jednu malu stvar uspeli da napravimo. Do juče je bio ponos u Srbiji ako prevarite državu, a danas je sramota ako ne plaćete porez. Svi građani moraju da plaćaju porez jer to je jednakost ljudi i preduzeća pred zakonom bez obzira koliko je ko kome blizak", poručio je Vučić.

Bez gledanja kroz prste prvoborcima

Lider naprednjaka je poručio kadrovima iz SNS-a da će biti isključeni iz stranke ukoliko, suprotno zakonima i interesima ministarstava, nameštaju poslove posredničkim firmama svoji poznanika, prijatelja ili stranačkih ljudi.

"Treba da vodite računa o svom radu, o svom ugledu i ponašanju, jer je bilo dosta gledanja kroz prste onima koje smo sami nazivali prvoborcima", rekao je Vučić i dodao da je za sve nas poučan primer prethodnika.

Pogledajte ih danas, a setite se koliko su svih ovih godina bili moćni i veliki i ne dozvolite da mi sutra tako izgledamo, rekao je Vučić i dodao:

"Opominjem vas danas na početku našeg posla i vrhuncu poverenja građana u našu stranku".

Vučić je istakao da u srpskoj politici, pa i u SNS, postoji sindrom prvoborca, koji je pohlepan, namešta svojim prijateljima poslove, ima sumnjivo društvo, skuplja skupe automobile i putuje po svetu, i upozorio da za takve neće imati razumevanja.

"Ako takav dođe i kaže mi - ja sam tvoj, ja sam naš ja sam prvoborac, dobiće jasan odgovor - ne, ti si najmanje moj, ti si svačiji, ali naprednjak nisi", poručio je Vučić.

On je podsetio da su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i mnogi drugi koje građani danas identifikuju sa SNS bili na početku loše primljeni u stranci.

Ističući da uspeh SNS mora da se meri brzinom rešavanja problema u državi, a ne rejtingom u odnosu na stranke opozicije, Vučić je rekao da nije dovoljno da Srbija samo preživi krizu, već da iz nje mora da izađe jača.

Na kraju, Vučić je poručio da će SNS na političkoj sceni sarađivati samo sa onima koji mogu da doprinesu dobrobiti Srbije, a stranačke kolege upozorio je da će građani pamtiti njihove rezultate a ne njihova imena i lica.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара