Читај ми!

Predsedništvo SNS-a o rekonstrukciji

Na sednici Predsedništva SNS-a razmatrana kadrovska rešenja za predstojeću rekonstrukciju Vlade, kao i dosadašnji učinak ministara te stranke.

15.53 - Na sednici Glavnog odbora SNS-a u subotu 20. jula biće doneta odluka o rekonstrukciji sistema izvršne vlasti, rekao Vučić.

15.40 - Završena sednica, očekuje se obraćanje Aleksandra Vučića novinarima. 

11.02 - Očekuje se da na sednici partijski vrh predloži kandidata za šefa pregovaračkog tima sa EU, javlja izveštač RTS-a. 

10.07 - Počela sednica Predsedništva SNS-a. Aleksandar Vučić ušao u sedište stranke, javlja izveštač RTS-a. 

Predsedništvo Srpske napredne stranke zasedalo je u sedištu stranke, a na sednici su vođeni razgovori o kadrovskim rešenjima za predstojeću rekonstrukciju vlade i učinku ministara te stranke.

Sednici su prusustvovali članovi predsedništva SNS, među kojima su i lider stranke Aleksandar Vučić, ministri pravde Nikola Selaković, energetike Zorana Mihajlović, kulture Bratislav Petković, kao i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević i gradonačelnici Novog Sada i Krušvca, Miloš Vučević i Bratislav Gašić, koji je i potpredsednik SNS-a.

Gostujući u Dnevniku RTS-a uoči sednice, potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić rekao je da niko nije dobio fotelju u nasleđe i da svako treba da preuzme odgovornost za svoj rad.

Iako ministri za sada uglavnom poručuju da su spremni na to da njihov rad bude ocenjivan, ali i da su zadovoljni kako su u proteklom periodu radili, lider naprednjaka Aleksandar Vučić ukazao je da će rekonstrukcija biti temeljna i ozbiljna u toj meri da će postaviti standard za sve buduće vlade.

Vučić je upozorio da je teško pronaći one koji će priznati da nisu dobro radili i da je zbog toga neophodno da se postave objektivni kriterijumi za ocenu rada ministara i istovremeno istakao da očekuje napornu sednicu Predsedništva.

Premijer Ivica Dačić rekao je da bi do 14. jula trebalo da budu utvrđeni programski ciljevi i principi na kojima će počivati rekonstruisana vlada, a do 21. jula poznata i kadrovska rešenja.

Prema ranijim izjavama ministara i drugih aktera, do sada nije bilo razgovora o promeni koalicionog sporazuma.

Број коментара 69

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво