Читај ми!

Čekajući rekonstrukciju

Dok se čeka rekonstrukcija Vlade vicepremijer Aleksandar Vučić kaže da će ona biti obavljena na osnovu objektivnih i proverljivih kriterijuma, jer, kako je objasnio, u Vladi svi misle da su dobro radili. Ministri i drugi funkcioneri ističu da ih najavljene promene ne brinu.

Rekonstrukcija Vlade biće obavnjena na osnovu objektivnih i proverljivih kriterijuma, tvrdi prvi potpredsednik vlade i lider SNS-a Aleksandar Vučić. Osim rada ministara proveravaće se i učinak državnih sekretara i direktora javnih preduzeća.

Ko će biti diskvalifikovan zbog loših rezultata trebalo bi da bude poznato do prve godišnjice rada Vlade, 27. jula.

Predsedništvo najveće vladajuće stranke u subotu će analizirati rad ministara i drugih funkcionera a potom će konačan sud dati Glavni odbor.

"Rekonstrukcija je za nas težak i ozbiljan posao, mislim da će biti veoma naporno i u subotu na sednici predsedništva SNS-a jer ako pronađete novinara među vama koji će da kaže da je bio lošiji od drugih, ministra, državnog sekretara ja ću da vam čestitam na tome. Ja sam pokušao da pronađem takvog i nisam uspeo", izjavio je lider SNS-a i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Zadovoljan radom svog resora ali i spreman da ga drugi ocenjuju je i ministar rudarstva Milan Bačević.

"Sa mnom niko na tu temu nije razgovarao. Ja isto tako sa nestrpljenjem očekujem razgovore o tome iako sam uredno podnosio izveštaje o svom radu i nadležnom skupštinskom odboru i svojoj stranci", kaže Bačević.

Ne odustaje od ideje o izgradnji plovnog kanala od Beograda do Soluna, iako mediji spekulišu da bi baš zalaganje za taj projekat, koji bi koštao više od 10 milijardi dolara, Bačevića moglo da košta fotelje.

"Ja mislim da je ta ideja sjajna, pitanje je samo mogućnosti da se taj projekat realizuje. Ja sam optimista premda znam da napadi na mene personalno i na minsitarstvo neće da prestanu tako brzo jer kada treba realiziovati neki veliki projekat uvek se nailazi na otpore", rekao je Bačević.

Za zamenu svih koji ne rade dobro zalaže se ministar građevine Velimir Ilić, iako, on nema primedbe na rad kolega u vladi.

"Mi u vladi imamo izuzetnu saradnju, svi smo korekti, za sada nije bilo problema", rekao je Ilić.

U medijima se navodi da bi bez resora mogla da ostane i ministarka energetike Zorana Mihajlović ali ne zbog loših rezultata već da bi preuzela funkciju glavnog pregovarača sa Evropskom unijom.

"Ja sam razgovarala sa predsednikom stranke i niko nije pominjao mene kao pregovrača, u svakom slučaju pregovarač mora da bude ozbiljna osoba posvećena tom procesu, ne možete raditi pet poslova i biti pregovrač za EU", rekla je Mihajlović.

Osim ministara, pod lupom su i državni sekretari, pomoćnici, zamenici ali i direktori javnih preduzeća. Mogućnost smena, međutim, ne zabrinjava direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

"Nisam ja zakucan za mesto direktora Srbijagasa, kao što vidite ja trenutno radim i u Južnom toku pa ako sam međuanrodno prihvatljiv ne znam zašto bi to bio problem", rekao je Bajatović.

Iz SNS-a poručuju da se još nije razgovaralo o tome da li će zbog rekonstrukcije biti neophodna i promena koalicionog sporazuma, ali ne isključuju ni tu mogućnost.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво