Читај ми!

Vučić: Treba da gledamo u budućnost

Srbija je na dobrom putu i poštovana je u svetu, rekao u manastiru Visoki Dečani vicepremijer Aleksandar Vučić. Treba da gledamo u budućnost ne zaboravljajući prošlost, poručuje Vučić.

Prvi potrpredsednik Vlade Srbije Aleksandara Vučić poručio je iz manastira Visoki Dečani da srpski narod treba da gleda u budućnost ne zaboravljajući prošlost.

"Pred nama je mnogo rada, napora, truda, mnogo energije koju ćemo morati da uložimo, ali pred nama više nema krvi, nema vraćanja u prošlost, nema više svih onih muka kroz koje smo prolazili dvadeset i više godina", rekao je Vučić posle liturgije u manastiru Dečani.

On je rekao da će nastaviti da se bori za sigurniju i napredniju budućnost za sve građane Srbije, uključujući i one koji žive na Kosovu i Metohiji.

"Uvek će voditi na računa o Srbima na Kosovu i Metohiji i to je iskreno i nije izjava zarad političkog marketinga i rejtinga", rekao je Vučić.

"Pred nama je mnogo rada, napora, truda, mnogo energije koju ćemo morati da uložimo, ali pred nama više nema krvi, nema vraćanja u prošlost, nema više svih onih muka kroz koje smo prolazili dvadeset i više godina", poručio je vicepremijer.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da nije siguran da danas imamo razloga za slavlje, ali da imamo razlog za zadovoljstvo.

On je istakao da, u trenutku kada će svi pokušavati da pronađu manu svemu što je Srbija činila proteklih meseci, sa ponosom može da istakne da niko u svetu nije rekao nijednu reč o tome da Srbija nije poštovala neke dogovore i da Srbija nije poštovala svoje obaveze.

"Srbija je postala pouzdan partner za sve u svetu. Prvi put posle mnogo godina Srbiju hvale svuda, a to što mi nismo zadovoljni stepenom podrške koji se Srbiji pruža rezultat je i dugogodišnjeg nepoverenja ali i nečijih drugih unutrašnjih problema", ukazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je na dobrom putu i pomerila se sa mrtve tačke, i to je dobra vest uprkos brojnim preprekama koje joj predstoje.

"Mnogo toga teškog je pred nama, mnogo toga treba da uradimo, mnogo toga treba da napravimo, moramo i u političkom i u ekonomskom i svakom drugom smislu da napredujemo, i kada to budemo radili i kada to budemo uspeli onda više prepreka za nas neće biti", rekao je Vučić.

Nadam se da ćemo sa svim tim preprekama uspeti da se izborimo na jedinstven način, poštujući sve druge ali ono što je za nas danas važno to je da je Srbija poštovana na svim meridijanima da niste o Srbiji čuli u poslednjih šest meseci nijednu lošu reč nigde u svetu.

"Posao Srbije je da o svom narodu brine na svakom mestu i zato ćemo u Dečane dolaziti češće, i ne samo u Dečane već svuda na KiM, da kažemo našem narodu da smo sa njima, da nikada neće biti sami, da nikada neće biti ostavljeni i da jasno poručimo da to što mi brinemo nema veze sa politikom ili bilo kakvim marketingom, da je to prosto naša obaveza i zavet za budućnost", poručio je Vučić, koji je posle liturgije razgovarao sa igumanom manastira Savom Janjićem.

Iguman manastira Sava Janjić rekao je da se danas slavi Vidovdan sa sećanjem na sve stradale.

"Jedino sa verom možemo da opstanemo, kao i uz poštovanje drugih i dijalog koji je jedini način za rešavanje problema", rekao je Janjić i istakao da se nada da će doći vreme kada naše manastire neće čuvati vojska.

Janjić je rekao da se nada da ćemo u narednim mesecima rešiti još mnoga pitanja važna za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, predstavnici Vlade prisustvom u Visokim Dečanima pokazali živu brigu naše vlasti prema srpskom narodu na ovim prostorima.

Jedino dijalogom, na miran način i u saradnji sa svima, čuvajući naše tradicije ali budući spremni da ih podelimo sa drugima - jedino tako možemo da idemo napred, istakao je Janjić.

Vučić je iz Dečana otišao u Kruševac.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво