Читај ми!

Vučić: Srbija spremna za početak pregovora

Srbija ispunila sve uslove za dobijanje datuma i spremna je za otvaranje poglavlja 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i pravosuđa, poručio vicepremijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa ministarkom pravde Austrije Beatriks Karl.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa ministarkom pravde Austrije Beatriks Karl da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU i da je spremna za otvaranje poglavlja 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i pravosuđa.

Vučić je naglasio da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih eksperata bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ministarka Karl je izjavila da će Austrija podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa EU i rekla da je austrijska strana spremna da pomogne u pripremi i obuci pravnih eksperata.

Obe strane su konstatovale da su bilateralni odnosi dveju zemalja na visokom nivou, posebno istakavši neophodnost daljeg jačanja ekonomske saradnje kroz ulaganja austrijskih investitora u srpsku privredu.

Austrijska ministarka se sastala i sa premijerom Dačićem i ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи