Incidenti u Kosovskoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras je došlo do kamenovanja između grupe Srba i Albanaca. Pre 22 časa u gradu su se čule dve jake eksplozije. Nema povređenih.

U Mikronaselju u severnom delu Kosovske Mitrovice večeras je došlo do kamenovanja između grupe Srba i grupe Albanaca, a nešto pre 22 časa u u gradu su se čule dve jake eksplozije.

Zamenik regionalnog direktora operative u Kosovskoj policijskoj službi (KPS) Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je oko 19 časova u Mikronaselju došlo do kamenovanja između dve grupe maloletnih Srba i Albanaca, koji su se razbežali nakon što se na mestu događaja pojavila policija.

Medić je naglasio da u incidentu nije bilo povređenih, ali da je KPS pojačala prisustvo u ovom delu Kosovske Mitrovice.

U 21 sat i 45 minuta u Kosovskoj Mitrovici odjeknule su dve jake eksplozije, ali u policiji nisu mogli da preciziraju tačno mesto gde su eksplozivne naprave aktivirane.

U Kosovskoj Mitrovici tokom dana je bilo izuzetno napeto u naselju Brđani, gde su Albanci, mimo volje Srba, započeli građevinske radove kako bi obnovili svoje kuće koje su porušene tokom sukoba na Kosovu 1999. godine.

U Mikronaselju je i sinoć došlo do sukoba između Srba i Albanaca, kada je lakše povređeno šest mladića srpske nacionalnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar