Читај ми!

Nedeljković: Nismo prihvatili primenu sporazuma

Niko od političkih predstavnika Srba sa severa Kosova nije prihvatio primenu sporazuma između Beograda i Prištine, rekao načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković. Nadamo se podršci Aleksandra Vulina, ističe Nedeljković.

Načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da niko od političkih predstavnika Srba sa severa Kosova nije prihvatio implementaciju sporazuma postignutog između Beograda i Prištine u Briselu. 

"Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Nedeljković za TV Most iz Zvečana.

Nedeljković je rekao da se nada se da će i u buduće podršku za takav stav imati i od Aleksandra Vulina, ako odluči da se vrati na čelo Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Mi smo tražili da se on vrati - ne da bi sprovodili briselski sporazum, već da bi nastavili sa realizacijom započetih projekata", rekao je Nedeljković i dodao da je trenutno država Srbija prestala sa nekim finansiranjem i u ovom trenutku nema ni jednog projekta koji je u realizaciji.

Podsetio je da ima nezavršenih puteva i zgrada i da je potrebno izgraditi i regionalne deponije i vodovod, jer, kako je naglasio, "život mora da teče i ne sme da stane".

"Ovde mora da se radi na dva koloseka, da se stvore preduslovi građanima za opstanak na ovim prostorima i da se vodi mirna, politička borba za ostanak u sastavu Republike Srbije", rekao je Nedeljković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво