Читај ми!

Protest DSS-a protiv predloga sporazuma

Predstavnici DSS-a predali Vladi Srbije zahtev u kome ta stranka traži raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o predlogu briselskog sporazuma.

Demokratska stranka Srbije predala je Vladi Srbije zahtev u kome ta stranka traži raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o predlogu briselskog sporazuma, prenosi Tanjug.

U zahtevu DSS traži od Vlade Srbije i predsednika Srbije da podnesu ostavke zbog briselskog sporazuma.

Lider DSS-a Vojislav Koštunica rekao je nakon protestne šetnje i predaje zahteva da ta stranka traži referendum na kojem bi se narod izjasnio o sporazumu kojim se, kako tvrdi, zaokružuje lažna država Kosovo.

"Reč je pala - a ona glasi referendum, kako bi se narod izjasnio da li na Kosovu postoji Srbija ili ne", rekao je Koštunica.

Kako tvrdi Koštunica, vlast do sada nije zvanično objavila tekst predloga sporazuma zato što se u tom sporazumu nigde ne spominje Srbija njen ustav i zakoni, kao ni Rezolucija 1244 veće se umesto toga spominju kosovski ustav i zakoni.

"Treba da dobiju datum, treba da se Srbija usreći datumom. Pogledajte kako su se u EU usrećili Španija, Grčka i Kipar. I onda ponavljaju da će dobijanje datuma privući investitore", rekao je Koštunica i dodao da iz EU mogu stići samo nove pretnje i ucene i novi pokušaji komadanja i drobljenja Srbije.

On je poručio i da ovo nije prvi protest i rekao: "Tek smo počeli, a znate kako se kaže - Srbija se umirit' ne može".

Koštunica je pozdravio Srbe na Kosovu i Metohiji koji su danas ošnovali svoju Skupštinu opština i poručio da oni državu Srbiju brane na Kosovu dok, kako kaže, aktuelna vlast uništava državu Srbiju na Kosovu.

Učesnici protestnog skupa "Nije gotovo - narod se pita" krenuli su od Filozofskog fakulteta do Vlade Srbije, a dok su prolazili pored predsedništva Srbije koje su obezbeđivale policijske snage vikali "Izdaja", dok su ispred Vlade vikali "Ostavke", "Izdaja", "Izdali ste Kosovo", "Ustala je Srbija".

Skupu su se priključile i pristalice pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici, kao i pristalice Obraza, a učesnici protesta su nosili zastave DSS-a, Srbije kao i transparente na kojima između ostalog piše "Nije gotovo - narod se pita", "Branimo Srbiju", "Kosovo je Srbija".

Zbog protesta saobraćaj u ulici Kneza Miloša kod Vlade Srbije neko vreme bio je u prekidu.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво