Читај ми!

Vlada prihvatila Predlog sporazuma

Vlada Srbije dala saglasnost na Predlog sporazuma sa Prištinom. Odluka je doneta jednoglasno. Premijer Ivica Dačić obavestio Ketrin Ešton da je Vlada prihvatila sporazum. Sednica Skupštine Srbije zakazana za petak u 10 časova.

14.35 - Sednica Skupštine Srbije o predloženom sporazumu Beograda i Prištine biće održana u petak, 26. aprila, rekao predsednik parlamenta Nebojša Stefanović posle konsultacija sa šefovima poslaničkih grupa.

10.30 - Kolegijum predsednika Skupštine sa šefovima poslaničkih grupa posvećen dogovoru u Briselu zakazan za 14 sati.

10.13 - Premijer Ivica Dačić obavestio je Ketrin Ešton o prihvatanju predloga sporazuma.

09.41 - Vlada Srbije dala saglasnost na Predlog sporazuma sa Prištinom, javlja reporter RTS-a. 

09.20 - Počela sednica Vlade o prihvatanju ili odbijanju predloga briselskog sporazuma sa Prištinom.

Vlada Srbije prihvatila je danas Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa, postignut u dijalogu o Kosovu i Metohiji u Briselu.

Ovde možete pogledati pismo Vlade Srbije upućeno Ketrin Ešton.

Na sednici Vlade bili su prisutni svi ministri, a odluka o prihvatanju predloga sporazuma  sa Prištiniom doneta je jednoglasno.

Vlada je naložila ministarstvima, posebnim organizacijama i službama Vlade da preduzmu potrebne mere i aktivnosti radi implementiranja sporazuma, kao i da nastave primenu već postignutih dogovora i sporazuma sa predstavnicima privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijer Ivica Dačić obavestio je u telefonskom razgovoru visoku predstavnicu za spoljnu politiku i bezbednost EU Ketrin Ešton o prihvatanju predloga sporazuma.

Dačić je potom primio Vensana Dežera, šefa delegacije EU u Srbiji, kojem je uručio pismo kojim obaveštava Evropsku uniju o današnjoj odluci Vlade Republike Srbije.

"Draga lejdi Ešton, kao što smo se dogovorili, želeo bih da Vas obavestim da je Vlada Srbije usvojila prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa koji smo zajednički parafirali u Briselu u petak, 19. aprila", navodi se u pismu Dačića visokoj predstavnici EU.

"Želeo bih da Vam zahvalim na Vašem ličnom angažovanju i posvećenosti koje je bilo od neprocenjivog značaja za postizanje sporazuma", naveo je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović održao je konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa o predlogu sporazuma Beograda i Prištine, posle čega je saopšteno da je za petak u 10 časova zakazana sednica Skupštine Srbije.

Inače, danas je u Luksemburgu Evropska komisija dala preporuku članicama EU za početak pregovora o članstvu Srbije u EU.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sinoć je, komentarišući mogućnosti Srbije da dobije datum za početak pregovora sa EU, rekao za RTS da bi bila katastrofa za EU da Srbija ne dobije datum.

"Očekujem da Srbija dobije datum, ali ne mislim da je u dobijanju datuma rešenje naših problema", rekao je Vučić.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво