Читај ми!

Osnovana Nova stranka

Srbija će moći "sretno i uspešno da živi" ukoliko se promene politički i pravni sistem i obezbedi uspešna i ozbiljna ekonomija, poručio Zoran Živković na osnivačkoj skupštini Nove stranke. Živković izabran za predesednika, Vladimir Pavićević za potpredsednika partije.

U beogradskom Domu omladine održana je osnivačka skupština Nove stranke, na kojoj je za predsednika partije, kao jedini kandidat, izabran bivši premijer Zoran Živković. Za njega je glasalo 466 delegata, uz tri nevažeća glasa.

Za potpredsednika stranke izabran je Vladimir Pavićević koga je podržalo 448 delegata, a predsednica Saveta Nove stranke biće Vesna Rakić Vodinelić koja je dobila 463 glasova. Osnivačkoj skupštini Nove stranke prisustvovalo je više od 500 delegata.

Obraćajući se prisutnima, Živković je poručio da će Srbija moći "sretno i uspešno da živi" koliko se promene politički i pravni sistem i obezbedi uspešna i ozbiljna ekonomija.

"Srbija je jedina zemlja na svetu koja propada poslednjih 25 godina. Imali smo sve ono što može da zadesi jednu zemlju, posvađali smo se sa celim svetom, komšijama i sami sa sobom", rekao je Živković na osnivačkoj skupštini obraćajući se delegatima stranke.

Živković je rekao da je Srbija propadala "od osme sednice do osmog seta pregovora u Briselu".

"Imamo danas najveću nezaposlenost u istoriji ovih prostora, standard koji je na nivou afričkog od pre 20 godina, političare koji drže vlast i kojima je lepo. To ne može da se nastavi tako i to mora da se promeni", ukazao je bivši premijer Srbije Živković.

Prema njegovim rečima, Srbija je uništavala svoje resurse 25 godina, tako da "nismo bogata zemlja, nemamo rude, naftu, gas, ali smo prosečna zemlja, čije su bogatstvo građani".

"Moramo da nastavimo onaj put i procese koji su prekinuti promene koje su prekinute 12. marta 2003. godine" (kada je ubijen premijer Zoran đinđić), istakao je Živković.

Vladimir Pavićević je rekao da u Srbiji populizam i dalje predstavlja srž vladanja i dodao da će ta stranka zahtevati, između ostalog, reformu pravosuđa i reviziju Ustava Srbije.

Na osnivačkoj skupštini je usvojen i statut stranke.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво