Читај ми!

Stefanović: Očekujem bolju ponudu Brisela

U prošloj rundi dijaloga Beograda i Prištine dobili smo ponudu koja srpskom narodu nije nudila ništa, rekao predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović. Postoje stvari od kojih Srbija ne može da odustane i nadam se da će ovoga puta ponuda biti neuporedivo bolja, ističe Stefanović.

Predsednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović rekao je da bi bilo besmisleno da pored ovolikog truda i ovoga puta na stolu bude ista ponuda pred srpskom delegacijom na osmoj rundi dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu.

"Nadam se iskreno da će ponuda koja bude pred našom delagacijom biti neuporedivo bolja. Postoje stvari od kojih Srbija ne može da odustane", naglasio je Stefanović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Stefanović je objasnio da Aleksandar Vučić nikad nije uslovljavao svoj odlazak u Brisel prisustvom visokih diplomata Velike Britanije i Nemačke.

"To nije važno, važan je rezultatat. Aleksandar Vučić i srpska delegacija idu tamo da izbore najbolje za naš narod i državu u interesu zemlje i svih građana", rekao je Stefanović.

"Očekujem da čim budemo imali nešto konkretno, zakažem sednicu parlamenta na kojoj će se premijer i svi koji su uzeli učešće u dijalogu, obratiti poslanicima i izvestiti ih o svemu što se događalo", rekao je Stefanović.

Kako je naglasio, vlast u Srbiji ne radi sve zbog uslova, koje postavlja EU i zato što neko drugi misli da to treba tako.

"Stvaramo normalnu zemlju u kojoj se niko ne plaši da hoda ulicama. Ispunjavamo međunarodne, ali i obaveze prema svom narodu. Svako mora i može da se oseća bezbedno i sigurno, i to isto tražimo za Srbe na severu Kosmeta", istakao je Stefanović.

Govoreći o najavljenoj sednici glavnog odbora SNS-a na kojoj će se razgovarati o učinku funkcionera u prethodnom periodu, Stefanović je rekao da će ona uskoro biti zakazana.

"Sa zakazivanjem se čeka da se ne bi skretala pažnja sa ključnih državnih stvari, koje nisu samo u vezi sa Kosovom i Metohijom, već i sa ekonomijom i evropskim integracijama", istakao je Stefanović.

Komentarišući izjave da je Vučić najbolje rešenje za premijera, Stefanović je rekao da iskreno veruje u to.

"Vučić je sam rekao da mu ne pada na pamet da vrši bilo kakvu rotaciju, a ja sam samo izneo svoj stav i svi imamo pravo na stav, čak i ako to nije nešto o čemu se trenutno razgovara", kaže Stefanović.

Kada je reč o promeni vlasti u Beogradu, Stefanović je rekao da SNS apsolutno nije odustao od toga.

"Iznosimo konkretne razloge zašto vlast u Beogradu nije dobra u njihovoj bezidejnosti i zaduženosti", rekao je Stefanović.

Ipak, ta tema nije na dnevnom redu jer, kako kaže Stefanović, SNS ne želi da otežava neke druge državne situacije pre nego što svi daju maksimum u njima.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво