Читај ми!

Evropski parlament odao poštu Đinđiću

Evropski parlament odao poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je ubijen pre deset godina.

Poslanici Evropskog parlamenta danas su na zasedanju u Strazburu odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom desete godišnjice njegovog ubistva.

Na početku plenarnog zasedanja predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izrazio je nadu da će Đinđićevo "političko nasleđe inspirisati sadašnju generaciju srpskih političara da nastave njegovim putem evropskih integracija i regionalnog pomirenja".

"Kao premijer, Đinđić je vodio odlučnu politiku reformi i zalagao se za integraciju Srbije u Evropu", rekao je on i istakao da je smrt takvog vizionara i proevropskog državnika gubitak za celu Evropu.

Šulc je dodao da "danas, dok je Srbija na korak od početka pregovora o članstvu u EU", Evropski parlament želi da se seti Đinđića i da izrazi "svoje veliko poštovanje za ovog izvanrednog srpskog državnika".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво