Читај ми!

Goranci žele da budu deo Zajednice

Opština Gora želi da bude deo Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, kaže gradonačelnik te opštine Murselj Huseini. Naša deca pohađaju nastavu po programu srpskog ministarstva i Srbija preko socijalne zaštite podržava Gorance, što je više nego dovoljan razlog da ostanemo u zajednici, ističe Huseini.

Predsednik opštine Gora Murselj Huseini izjavio je da ta opština želi da bude deo Zajednice srpskih opština Kosova i Metohije.

Kako kaže Huseini, činjenica da skoro 900 goranske dece pohađa nastavu po planu i programu srpskog Ministarstva prosvete i da Republika Srbije preko socijalne i zdravstvene zaštite podržava stanovništvo u Gori, više je nego dovoljan motiv da Goranci iskažu želju da budu deo Zajednice.

U saopštenju koje je preneo mitrovički radio Kontakt plus, Huseini je zahvalio direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu na poseti opštini Gora, ističući da se nada da će biti prilike da uskoro opet ugoste nekog od predstavnika Vlade Srbije.

Vulin je u sredu boravio u Gori gde je opštinsko rukovodstvo informisao o toku razgovora u Briselu i saopštio da je zvanični Beograd izrazio želju i nameru da u Zajednicu srpskih opština Kosova i Metohije uključi i Gorance.

Na Gori sada živi oko 10.000 Goranaca, dok ih je pre sukoba na Kosovu bilo oko 30.000.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се