Читај ми!

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Niko nije poveđen kada je bačena eksplozivna naprava rano jutros na filijalu Republičkog fonda PIO u Kosovskoj Mitrovici. Polomljeni svi prozori na toj instituciji. Kosovska policija obavlja uviđaj.

Jaka eksplozivna naprava bačena je oko pola četiri jutros na filijalu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Kosovskoj Mitrovici.

Povređenih nije bilo. Svi prozori na toj instituciji su polomljeni.

Direktor Filijale Radul Kompirović rekao je da je to drugi napad na zgradu Fonda u Kosovskoj Mitrovici.

Kompirović ocenjuje da je cilj onoga koje bacio eksplozivnu napravu da zaplaši radnike i korisnike Fonda.

Uviđaj obavljaju pripadnici kosovske policije.

Filijala FPIO nalazi se u Kolašinskoj ulici na putu za multietničko selo Suvi Do na severu Kosova. Ovo je novi u nizu bombaških napada koji su se u poslednjih nekoliko nedelja desili na severu pokrajine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je napad na filijalu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije. Tražimo od međunarodne zajednice da konačno počne sa kažnjavanjem počinilaca ovakvih napada na celoj teritoriji Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Načelnik Kosovskomitrovačkog Upravnog okruga Radenko Nedeljković ocenio je da je taj napad bio "napad na državu Srbiju i njene institucije".

U saopštenju dostavljenom Televiziji Most, Nedeljković je ukazao da je napad na filijalu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osoguranje, vid pritiska radi "rasformiranja institucija republike Srbije na Kosmetu".

Međunarodna zajednica treba da shvati da su ranije meta napada bili Srbi i srpska kulturna baština, a sada su meta institucije države Srbije "s jasnim ciljem da se neutrališe sve ono što na Kosovu i Metohiji podseća na Srbe i državu Srbiju", smatra Nedeljković.

On je pozvao predstavnike države da nastave "jačanje institucija Republike Srbije u južnoj srpskoj pokrajini".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво