Читај ми!

Peci ide u Beograd

Kosovska vlada predložila ambasadora u Švedskoj Ljuljzima Pecija za predstavnika Prištine u Beogradu. Predsednica Atifete Jahjaga trebalo bi da potpiše ukaz o imenovanju Pecija na tu funkciju.

Kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj predložio je ambasadora Kosova u Švedskoj Ljuljzima Pecija za predstavnika Prištine u Beogradu.

Portparol tog ministarstva rekao je da je posle konsultacija sa premijerom Hašimom Tačijem, predsednici Kosova Atifeti Jahjagi predložen Peci kao ambasador u Beogradu.

Jahjaga bi, prema kosovskom ustavu i zakonu o spoljnoj službi, trebalo da potpiše ukaz o imenovanju Pecija na tu funkciju.

Kandidat za predstavnika Kosova u Srbiji Ljuljzim Peci rođen je 6. jula 1966. godine u Kosovskoj Mitrovici. Završio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Prištini i magistarske studije iz oblasti međunarodnih odnosa na Univerzitetu Ortega i Gaset u Madridu.

Pre izbora za oficira za vezu u Beogradu bio je ambasador Kosova u Švedskoj.

Peci je osnivač Instituta za politička istraživanja i razvoj (KIPRED) i osnivač Kosovske fondacije za civilno društvo u Prištini.

Bio je predavač na Američkom univerzitetu u Prištini i predavač nacionalne i međunarodne bezbednosti na Univerzitetu u Prizrenu.

Do sada je objavio 30 naučnih radova iz politike bezbednosti i spoljne politike na Kosovu, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i Japanu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво